”Ne propunem ca, în 2016, Neamțul să fie un județ liberal”

Dimensiune text

Declarația aparține deputatului Dorin Ursărescu, reales președinte al organizației PNL Neamț. El a fost susținut de președintele Crin Antonescu. Sprijinirea lui Crin Antonescu la președenția României este unul dintre obiectivele liberalilor nemțeni. ”Ne propunem să câștigăm președenția Consiliului Județean și majoritatea în acest for, cele două primării de municipii și cât mai multe primării și consilii locale din județ”, declară Dorin Ursărescu. ”PNL este puternic pentru că nu a fost condus niciodată de servicii secrete sau de cercuri financiare din afara sa”, a declarat președintele Crin Antonescu.

Desfășurare impresionantă de forțe duminică, 1 septembrie, la Sala Polivalentă din Piatra Neamț, unde a avut loc Conferința Teritorială a organizației PNL Neamț. Aproximativ 1.500 de liberali nemțeni și-au ales noile structuri de conducere, și anume președintele organizației, Biroul Politic Teritorial, Consiliul Teritorial de Arbitraj și Comisia Teritorială de Cenzori. La evenimentul care s-a bucurat de o organizare impecabilă au participat președintele PNL și al Senatului, Crin Antonescu, vicepreședinții PNL Mircea Diaconu, Relu Fenechiu-președinte PNL Iași și Florin Țurcanu-președinte CJ Botoșani, secretarul general al PNL Eduard Helvig, deputatul de Bacău Ionel Badea, dar și invitați din  Botoșani, Vaslui și Bacău. La eveniment au mai participat profesor Liviu Brătescu-fost candidat la fotoliul de deputat în Colegiul IV Roman-Ion Creangă, și colegii din Uniunea Social Liberală (USL): Aurelia Simionică, viceprimarul municipiului Piatra Neamț și vicepreședinte al organizației PSD Neamț, deputatul  PC Cătălin Drăgușanu, Mihai Alexandru- președintele PC, filiala Neamț,  Gabriel Farcaș-din partea Consiliului Județean Neamț. Invitații au avut parte de o primire electrizantă, mai ales Crin Antonescu, pe care liberalii nemțeni îl susțin necondiționat la președenția României. pnl 2

Deputatul Dorin Ursărescu, un nou mandat în fruntea PNL Neamț

Deputatul Dorin Ursărescu a fost ales președinte al organizației PNL Neamț pentru un nou mandat cu 1331 de voturi, din cele 1381 exprimate. Discursurile liberalilor au electrizat participanții la conferința de alegeri.

Senatorul Eugen Țapu Nazare, președintele PNL Piatra Neamț,  l-a „atenționat” pe Crin Antonescu că trebuie să se obișnuiască mult timp de acum încolo cu apelativul „Domnule președinte”. Au luat pe rând cuvântul Florin Țurcanu, Relu Fenechiu, Ionel Badea, Eduard Helvig-de numele căruia se leagă aprobarea mai multor proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii județului, în perioada când a fost ministrul la Ministerul Dezvoltării, și Mircea Diaconu. Apoi deputatul Dorin Ursărescu a supus aprobării celor prezenți o rezoluție privind obiectivele Biroului Politic al PNL Neamț.”Un partid puternic are obiective clare. Filiala Teritorială Neamț a Partidului Național Liberal a dovedit că, prin muncă orientată spre rezultate clar definite, promovând o echipă de oameni competenți, majoritatea tineri, fideli promovării politicii liberale, se pot obține rezultate excelente chiar și în Neamț, un județ atipic din punct de vedere politic. Aceste rezultate ne-au făcut mai încrezători în forțele noastre astfel că, astăzi 1 septembrie 2013, supunem votului dumneavoastră, alături de o echipă nouă, o serie de obiective clare care vor face din județul Neamț un județ mai puternic și care vor contribui la o Românie mai prosperă. Cea mai mare provocare a Partidului Național Liberal va fi să dea României un președinte care să ne facă mândri că suntem români. Crin Antonescu-președinte înseamnă un pas important spre însănătoșirea unei societăți care riscă să devină din ce în ce mai pervertită și aservită unor interese străine de societatea românească. Filiala noastră își va concentra toate forțele spre acest deziderat al liberalilor, și, din ce în ce mai clar, al tuturor românilor. De asemenea, ne propunem un rezultat peste media partidului la alegerile europarlamentare. pnl 3Adevărata valoare a unui partid se vede la vot, iar un scor peste medie la alegerile europarlamentare ne va așeza pe poziția meritată în PNL. Modul în care vom pregăti campania pentru europarlamentare, mobilizarea electoratului și rezultatele pe care le vom obține ne vor da prilejul să fim și mai buni la alegerile prezidențiale. De asemenea, ne propunem ca, în 2016, Neamțul să fie un județ liberal. Având alături un președinte liberal, într-o probabilă confruntare a proiectelor politice a formațiunilor de dreapta și de stânga, ne propunem să câștigăm președenția Consiliului Județean și majoritatea în acest for, cele două primării de municipii și cât mai multe primării și consilii locale din județ. Respectând partenerii din Uniunea Social Liberală, trebuie să fim pregătiți pentru momentul în care acest proiect se va încheia, un moment în care politica românească va intra în normalitate, când va trebui să dovedim că Partidul Național Liberal are cele mai bune proiecte pentru administrația locală”, a afirmat deputatul Dorin Ursărescu.

”Nu-i vom abandona pe cei care ne-au votat”

„Partidul Național Liberal nu a avut niciodată viață ușoară. Sunt convins că știți că nu există viață ușoară pentru cineva care vrea să facă ceva în politică, în afaceri. Sunt obișnuit să fiu președinte. În America, în corporații sau în politică, președinte este unul singur. În România suntem aproape toți președinți. În ceea ce mă privește, eu mă pregătesc să-mi închei mandatul de viitor președinte primit în 2009. Vreau să vă asigur că sunt pregătit pentru orice. În ceea ce privește USL, știm cu toții că viața într-o coaliție nu este ușoară. Am făurit și am apărat această construcție politică nu doar pentru a căpăta majoritatea în Parlament, nu doar pentru a pune noi un prim ministru sau miniștrii noștri, nu am făcut-o pentru a câștiga primării sau consilii județene. Am făcut această uniune social liberală pentru a ne rupe de tot ce s-a întâmplat rău în ultimii 23 de ani, pentru a schimba și pentru a așeza România, definitiv, pe un făgaș sănătos. Ca partid, noi nu ne-am înșelat și nici nu vrem să ne înșelăm partenerii politici, nu ne-am abandonat niciodată și nu-i vom abandona pe cei care ne-au votat”, a spus Crin Antonescu, în ropote de aplauze. De altfel, discursul a fost deseori întrerupt de ropote de aplauze din partea celor prezenți în sală. Președintele PNL a declarat că va face tot posibilul să apere acest proiect numit USL, a cărui singură menire este să schimbe România și nu sprijinirea candidaturii sale la președenția României sau numirea primului ministru.

pnl 4”PNL este puternic pentru că nu a fost condus niciodată de servicii secrete, de cercuri financiare din afara sa, nici de oameni din altă țară”

Crin Antonescu a făcut o scurtă istorie a alianțelor PNL de după 1990, subliniind că de fiecare dată a ieșit din aceste alianțe fără a înșela alte formațiuni politice. „Există mulți care spun că USL se va rupe, dar nu cândva, ci acum, că Antonescu nu va fi niciodată președinte. Ei bine, USL încă există, iar eu sunt optimist pentru că, după experiența atâtor coaliții, aceasta merge incomparabil mai bine decât cele de dinainte. USL nu este o afacere politică între PSD, PNL și PC. Mai sunt amestecați cinci milioane de oameni și nu pot să le spun că nu mă interesează, că m-am certat cu partenerul meu politic și nu mai vreau să fiu în coaliție. Cei care acuză PNL că nu a implementat nicio măsură economică de dreapta să nu uite că avem cea mai mică cotă de impozitare directă, după Bulgaria, din Uniunea Europeană. Personal, sunt mulțumit de activitatea miniștrilor noștri. Oricând, oricine poate fi schimbat. În ceea ce privește PNL, am sentimentul că există prea multă predispoziție pentru tristețe. Îi văd pe unii triști, măsurând din ochi alte partide, cum ar fi PSD, și își spun: „Ce mare e! Și parcă mai crește”. În primul rând trebuie să ne uităm la noi și să ne întrebăm ce putem face ca să creștem și noi. În al doilea rând, vorbim despre candidatura mea la președenția României. Sunt unii care vorbesc de pe acum de faptul că Antonescu nu va fi președinte, de parcă asta ar fi principala preocupare a oamenilor de rând. Alții tac cu subînțeles. Unii dintre noi se întristează. Nu suntem noi cel mai mare partid din România, dar, într-un sens, suntem cel mai puternic, pentru că, zilnic sunt atacați numai membri PNL. Acest partid este puternic pentru că nu a fost condus niciodată de servicii secrete, de cercuri financiare din afara sa, nici de oameni din altă țară. Este singurul partid liberal care a supraviețuit de-a lungul istoriei în Europa de Est și are un cuvânt de spus. În 2009 ne-am dus singuri la alegeri și nu ne-am făcut de râs. De atunci am crescut. În 2014 ne vom duce la alegerile parlamentare cu 13 consilii județene, un sfert din primarii României și un sfert din primarii marilor orașe și jumătate din Guvern. Care este motivul de tristețe? Că nu vin alții să muncească pentru noi? PNL este un partid puternic, pentru că are valori cum nu au alții, și o va demonstra la alegerile de anul viitor”, a subliniat Crin Antonescu. pnl 5

 

Senatorul Eugen Țapu Nazare: „Vreau să-mi exprim satisfacția că ne află astăzi într-un număr atât de mare aici. Nu întâmplător am zis domnule președinte Crin Antonescu și nu domnule președinte al Partidului Național Liberal. Dragă Crin, am convingerea că va trebui să te obișnuiești mulți ani de acum înainte cu acest apelativ. Este poate pentru prima dată, în ulltimii 20 de ani, când liberalii din Neamț sunt o adevărată forță”.

Vicepreședintele PNL Florin Țurcanu: „Este o onoare pentru mine să fiu alături de dumneoastră și sper să putem demonstra că Moldova poate deveni liberală. Numai împreună, uniți, putem câștiga alegerile prezidențiale”.

Vicpreședintele PNL Relu Fenechiu: „Ne întâlnim din nou tot aici, în Neamț, unde în urmă cu un an, ceream, alături de alte opt milioane de români, o schimbare în bine. Din nefericire, vocea dumneavoastră s-a izbit de vocea câtorva persoane, care încă dețin puterea. Îmi amintesc că, în urmă cu mai puțin de un an, la Roman s-au strâns opt mii de oameni, într-una dintre cele mai mari manifestări politice, să-l susțină pe prietenul nostru Liviu Brătescu pentru Parlament. A câștigat prietenul nostru, dar știm cu toții de ce nu a ajuns în Parlament. Cel mai important este să fim uniți, să fim puternici”.

Secretarul general al PNL, Eduard Helvig: „Vreau să vă mulțumesc vouă, celor care ați fost alături de Partidul Național Liberal în momentele grele și nu ați renunțați să credeți în noi. S-a tot spus că am făcut foarte multe pentru județul Neamț în scurtul meu mandat de ministru. Domnule președinte Ursărescu, nu am făcut altceva decât datoria mea de ministru, am sprijinit populația pe care o reprezint. Îmi pare rău că nu mai pot continua proiectele începute, dar sunt convins că, cu tenacitate, proiectele pe care le veți avea vor fi susținute de guvernul USL”.

Au fost aleși membri ai Biroului Politic Teritorial: Dumitru Acatrinei, Vasile Alexăndroaia, Adrian Alui-Gheorghe, Vasile Babătă, Gabriela Banu, Ciprian Barb, Petrică Bistriceanu, Ioan Doinel Boca, Adrian Ciobanu, Iulian Gheorghe Ciubotaru, Vlad Ciurea, Dumitru Daniel Cozma, Mircia Gorghiu, Traian Humulescu, Ioan Iacob, Iulian Luca, Constantin Matasă, Ioan Gheorghe Mihăilă, Iulian Nemțanu, Ștefan Nicolae, Mihai Obreja, Gabriel Dan Pavăl, Vasile Pruteanu, Elena Bianca Roca, Dan Aurel Rotariu, Petrică Rotaru-Popa, Florinel Sarion, Ioan Sârbu, Neculai Stan, Daniel Niță Țurțuianu, Eugen Țapu Nazare, Bogdan Țarălungă, Mihai Vartic, Ana Vasiliu, Cristian Vararu, Vlad Vasile Vieru, Lucian Vișan.

Membri ai Consiliului Teritorial de Arbitraj: Radu Firăstrău, Stelian-Ionuț Mitrea, Gheorghe Moroșanu, Claudiu-Ionuț Neculai, Mihai Vișan.

Membri al Comisiei Teritoriale de Cenzori: Geanina Brahariu, Claudiu Candrea, Constantin Rusu.


COMENTARII

WORDPRESS: 4
 • geo 6 ani

  Mare greseala,pasarea malai viseaza…..

 • Sindicality 6 ani

  „liberalii nemțeni îl susțin necondiționat la președenția Romaniei”… pe bune? Neconditionat? Nefericita formulare.
  .
  Si apropo, la discursul apaludat frenetic, aproape jumatate din cei prezenti erau de fapt afara la o tigara. Nici liberalii nu mai au rabdare sa asculte fornaituri gratuite.

  • florin 6 ani

   Vorbesti aiurea ! Stiu asta pentru ca am fost in sala, ca delegat. Au iesit ceva mai repede cativa fomisti care s-au repezit la tavile cu fursecuri , cafea ,sau apa minerala ( ca, oricum, erau „moca” ) si au vrut sa fie primii la urnele de vot, de parca ar fi plecat autobuzele fara ei. Prin gestul asta, au vrut sa arate si celor de la Bucuresti ( daca mai era nevoie ) ca NT nu „vine” de la Neamt, ci de la Neam de Traista….

 • un cetățean 6 ani

  Propunerile sunt ușor de făcut, mai greu este cu realizarea lor…