Prima paginăSport

Naționale atletice școlare cu opt romașcani la start

Dimensiune text

Sâmbătă, 1 iunie, și duminică, 2 iunie, vor avea loc întrecerile fazei finale a Campionatului Național Școlar de Atletism, concurs care se va desfășura pe stadionul „Iolanda Balaș Soter” din București. Romanul va fi reprezentat de opt elevi atleți, șase de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) și doi de la Clubul Atletic.

 

Foto: Carla Fancesca Sescu și Beatrice Lucaci 

 

Delegația de la LPS va fi formată, în exclusivitate, din aruncători de ciocan și de disc. Doi dintre aceștia, Carla Francesca Sescu și Alexandru Ionuț Cozma, ambii elevi ai antrenorului emerit Emilian Floroiu, sunt proaspeții ocupanți ai locului I la aruncarea discului, respectiv aruncarea ciocanului, în prima etapă a naționalelor atletice pentru seniori, tineret și juniori I, care a avut loc în urmă cu o săptămână. Din componența echipei LPS Roman care va face deplasarea în Capitală mai fac parte Vlad Sescu, Iulian Onica, Mihai Stan și Beatrice Lucaci.

De la Clubul Atletic Roman vor fi prezenți la naționalele școlare săritorul în înălțime Tiberiu Venghiac și aruncătorul Cosmin Ghiroagă.

Probele de aruncare a ciocanului vor avea loc sâmbătă dimineață, de la ora 10 – fetele, respectiv ora 11.15 – băieții.

 

La mulți ani, Bianca Perie!

 

bianca perie 1104Romașcana Bianca Florentina Perie, multipla campioană a României, la toate nivelurile de vârstă la aruncare ciocanului, dar și multiplă medaliată la mondiale de juniori și europenele de juniori și tineret, nu va participa la concursul din 1 iunie, din simple motive precum trecerea la seniorat sau / și încheierea perioadei școlare liceale, de câțiva ani.
Totuși, 1 iunie va fi un prilej de sărbătoare pentru eleva antrenorului emerit Lucică Cucoș, întrucât în această zi va aniversa împlinirea a 23 de ani, ceea ce nu înseamnă că va face rabat de la antrenamente în amintitat zi. Peste o săptămână, în 7 iunie, o așteaptă un test major, participarea la Campionatele Internaționale de Atletism ale României, concurs în care va încerca să arunce peste 70 de metri.

La mulți ani, sănătoși, plus realizarea baremului de participare la Campionatul Mondial!

[sam id=”3″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 0