Naşterea Maicii Domnului, sărbătoare pentru sute de pelerini la mănăstirea Giurgeni

Naşterea Maicii Domnului, sărbătoare pentru sute de pelerini la mănăstirea Giurgeni

Biserica din Simioneşti a fost resfințită
Intrarea Domnului în Ierusalim, sărbătorită cu flori şi icoane
IPS Ioachim a slujit la Catedrala Patriarhală

 

giurgeni-sfanta-maria-ips-ioachim-4Ca în fiecare an, în ziua de serbare a Naşterii Maicii Domnului, pelerini din toate colţurile ţării şi-au îndreptat paşii către mănăstirea Giurgeni, pentru a trăi bucuria serbării hramului acestui aşezământ monahal.

Mii de semne şi însemne, simboluri ale preacinstirii, dragostei şi recunoştinţei faţă de ajutorul dăruit de Pururea Fecioara Maria, au fost aşezate la mănăstirea ce poartă ca hram „Naşterea Maicii Domnului”. Alături de icoana făcătoare de minuni ce veghează asupra obştii monahale şi asupra iubitorilor de sfinţenie care-şi găsesc liniştea în oaza de spiritualitate din Giurgeni, s-a adăugat mulţimea credincioşilor dornici să petreacă sfânta zi a Naşterii Maicii Domnului în rugăciune. La sfârşitul slujbei oficiate de IPS Ioachim, arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, a fost transmis mesajul de felicitare din partea patriarhului Daniel, pentru ziua de 9 septembrie, când ierarhul Romanului şi Bacăului îşi serbează ziua onomastică, de către preotul Ioan Bârgăoanu, protopop al Protoieriei Oneşti.

„Un moment important a fost lansarea, cu acest prilej, a unui CD intitulat «Imne din Lumină Lină», realizat în studiourile Radio Trinitas ale Patriarhiei Române, ce conţine poeme inspirate din textele Sfintelor Evanghelii din duminici şi sărbători, alcătuite de IPS Ioachim. Sărbătoarea de la mănăstirea Giurgeni a consemnat şi hirotesia întru iconom-stavrofor a preotului Liviu Ioan Crăciun, pentru râvna slujirii şi implicarea în educarea tinerilor. Ziua sacră a primei sărbători din anul bisericesc s-a încheiat prin cuvântul părintelui arhimandrit Antonie Jeflea, stareţul aşezământului monahal, care a mulţumit tuturor pelerinilor, rugând pe Maica Domnului să le fie ocrotitoare şi povăţuitoare în fiecare moment al vieţii”, a afirmat preotul Constantin Gherasim, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

giurgeni-sfanta-maria-ips-ioachim-1

giurgeni-sfanta-maria-ips-ioachim-2

giurgeni-sfanta-maria-ips-ioachim-3

giurgeni-sfanta-maria-ips-ioachim-4

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!