Muzică şi voie bună, la sărbătoarea comunei Săbăoani

Dimensiune text

Evenimentul, aflat la cea de-a III-a ediţie, a inclus în program muzică pentru toate gusturile, întreceri sportive şi un foc de artificii.

saba 02Dublă sărbătoare, duminică, 10 august, în comuna Săbăoani. Sute de localnici şi invitaţii lor au participat la sărbătoarea satului, un eveniment organizat de Primăria şi Consiliul Local Săbăoani în cinstea fiilor reîntorşi de la muncă din străinătate. Totodată, comunitatea şi-a sărbătorit primarul, la împlinirea a 60 de ani de viaţă şi a 14 ani de când se află în fruntea comunităţii, printre invitaţii la manifestări aflându-se şi prefectul Ioan Vlad Angheluţă şi deputatul Ioan Munteanu. Pentru că în comuna Săbăoani tradiţiile se împletesc cu ceea ce este nou, evenimentul, aflat la cea de-a III-a ediţie, a inclus în program muzică pentru toate gusturile, întreceri sportive, un târg ambulant şi un foc de artificii.

Încă de la orele dimineţii, străzile localităţii Săbăoani erau pline de localnici de toate vârstele, îmbrăcaţi de sărbătoare, care se îndreptau spre biserica cu hramul „Sfântul Mihail”. Tarabele comercianţilor veniţi din toată Moldova, pline ochi cu mărfuri dintre cele mai diverse, au arătat vizitatorilor că localitatea este în sărbătoare.

Biserica s-a dovedit neîncăpătoare pentru mulţimea de localnici veniţi să participe la slujba solemnă, oficiată de preoţi sosiţi din toată Dieceza de Iaşi. Ca buni creştini ce sunt, locuitorii din Săbăoani s-au adunat în lăcaşul sfânt să se roage pentru sănătate şi pace. Deşi biserica are un spațiu generos, pe măsura comunității locale, la această mare sărbătoare s-a dovedit neâncăpătoare, iar mulţi dintre localnici au fost nevoiţi să asculte slujba din curtea lăcaşului de cult.

„Este o zi importantă pentru comunitatea noastră, un prilej să sărbătorim ziua comunei alături de fiii satului întorşi de la muncă din străinătate. Sunt zile de bucurie în multe case din comuna noastră şi aşa vrem să fie de aici încolo. Avem cu ce ne mândri. Suntem o comună în plină dezvoltare, cu proiecte şi ambiţii mari, aşa cum stă bine unei comunităţi care se respectă”, a precizat Valeria Dascălu, primarul comunei Săbăoani.

După liturghie, cei prezenţi au fost invitaţi, potrivit tradiţiei locale,la sarmale, cozonac şi un pahar de bere.  Ziua comunei a însemnat şi premierea de către Primăria Săbăoani a unor sportivi care s-au întrecut într-o competiţie locală. Terasele amenajate pe marginea drumului aşteptau clienţii cu grătarele încinse pentru momentele în care urmau să-şi tragă sufletul între două cântări ale artiştilor care au evoluat pe scena amplasată în spatele bisericii.COMENTARII

WORDPRESS: 0