Mutarea secțiilor din spital, condiția acreditării

Dimensiune text

Până la sfârșitul acestei săptămâni, Spitalul Municipal de Urgență Roman își va reconfigura o parte din secțiile instituției. Deși lista finală a noilor locații nu este, încă, definitivă, cert este că unele secții vor fi mutate.

 

Foto: Secția Endocrinologie, una din secțiile vizate de mutare

 

Lista finală urmează să fie avizată de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț. În acest context, conducerea spitalului a avut mai multe întâlniri cu medicii șefi de secție, pentru a pune la punct ultimele detalii legate de asigurarea circuitelor funcționale.

Ne bucură faptul că am reușit să găsim deschidere la șefii de secție, care au înțeles necesitatea acestor mutări. Le-am explicat tuturor ce mutări vor avea loc, condiția esențială fiind ca noile amplasamente să respecte circuitele funcționale. Până la sfârșitul acestei săptămâni, vom finaliza o schiță a noilor secții, ce va fi avizată de către DSP. Medicii șefi au înțeles că aceste mutări nu le facem pentru că vrem noi, ci pentru că o impun condițiile de acreditare a spitalului„, a afirmat economist Leonard Achiriloaei, directorul financiar-contabil al spitalului.

Noile mutări vor trebui să țină cont și de recomandările experților DSP Neamț, care, timp de o săptămână, s-au aflat în control la Spitalul Roman. Printre secțiile vizate de schimbare se numără și secția Endocrinologie, peste 100 de persoane semnând o sesizare prin care se declarau împotriva mutării secției.COMENTARII

WORDPRESS: 0