„Mușatinii” au sărbătorit „Săptămâna Voluntariatului”

Dimensiune text

Voluntarii din cadrul Asociației „Mușatinii” au marcat prin activități variate „Săptămâna voluntariatului”, sărbătorită în întreaga țară în perioada 13 – 19 mai.

 

 

Sub deviza „Voluntariatul ne aduce împreună”, aceștia au propus un plan de activități la care au participat nu doar membrii asociației, ci și tineri romașcani dornici să descopere, împreună cu „Mușatinii”, valorile voluntariatului. Astfel, luni, 13 mai, în colaborare cu Fundația pentru o Viață Demnă, au scos la lumină „Romanul Verde”, făcând curățenie în zona ștrandului. Marți a avut loc un așteptat meci de volei, „Mușatinii” versus „Restul lumii”, la care rezultatul final nu a mai contat, atât timp cât toți participanții s-au simțit foarte bine împreună. Miercuri, 15 mai, voluntarii, împreună cu Inspectoratul Județean de Poliție Neamț și cu Poliția Roman, au participat la o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere, iar joi, 16 mai, voluntarii au promovat tinerii romașcani talentați și muzica de calitate, organizând în Parcul Mare un concert de chitară.

Ziua de vineri, 17 mai, este dedicată reciclării. Liceenii sunt așteptați în corpul D de la Colegiul Național „Roman-Vodă” cu baterii uzate, cabluri electrice nefuncționale, neoane și becuri, într-o acțiune organizată în parteneriat cu Asociația „RoRec”. Ziua de vineri se va încheia cu ediția a V-a a concursului interdisciplinar „Web-historia”, cu tema „Muzica și dansul contemporan. Evoluție sau involuție?”. Tot vineri, „Mușatinii” vor organiza o „vânătoare de comori” în Parcul Mare, un concurs destinat elevilor de gimnaziu, în care vor fi antrenați elevi de la Școala „Vasile Alecsandri”.

„Mușatinii” sunt cea mai activă asociație de voluntari din Roman, formată din elevi, cei mai mulți de la Colegiul Național „Roman-Vodă”. Coordonați de profesorul Ovidiu Albert, aceștia sunt o prezență activă în viața comunității, implicându-se în activități variate.

[sam id=”3″ codes=”true”]COMENTARII

WORDPRESS: 0