Murături şi cârnaţi pe mesele românilor din strănătate

Dimensiune text

În perioada sărbătorilor de iarnă, creşte numărul de colete trimise de către romaşcani către rudele plecate la muncă în străinătate.

Pentru a le crea o atmosferă asemănătoare celei de acasă, familiile le trimit diferite preparate tradiţionale de sezon. „Din România către Italia, transportăm, în perioada aceasta, foarte multe preparate din carne, în general produse tradiţionale de Crăciun. Familiile care se află în străinătate trimit, în general, dulciuri, cozonaci tradiţionali şi şampanie”, susţine Eugen Păuleţ, administratorul firmei Sempre Dritto Tour.

Murăturile, dar şi vinul preparat în gospodăriile proprii, se află şi ele printre lucrurile trimise de către romaşcani către rudele lor plecate peste hotare. Totodată, saci întregi de varză, cartofi sau fasole au luat, zilele acestea, drumul străinătăţii. Datorită veniturilor mai ridicate, cei plecaţi îşi permit să facă tot felul de cadouri mai costisitoare familiei rămase acasă, trimiţând, astfel, o gamă largă de electronice şi electrocasnice – televizoare, telefoane mobile, roboţi de bucătărie, aspiratoare sau maşini de cafea.


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • qsa 6 ani

    Articolul era interesant si fara a mentiona firma de transport….RUSINICA!!!!!!