Prima paginăSocial

Municipiul Roman, premiat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici

Municipiul Roman, premiat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici

Dimensiune text

 

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) a organizat, în perioada 17 – 18 octombrie 2019, la Sâmbăta de Sus, județul Brașov, cea de-a XII-a ediţie a conferinţei internaţionale „Inovaţie şi calitate în sectorul public”. În cadrul conferinţei au fost prezentate şi premiate cele mai bune exemple înscrise în Competiţia celor mai bune practici din administraţia publică din România, fiind acordate nouă premii şi trei menţiuni.

În perioada 10 iunie – 30 august, 27 de instituţii şi autorităţi publice din 17 judeţe şi municipiul Bucureşti au înscris 37 de bune practici care au fost evaluate de un comitet format din reprezentanţi ai mediului academic, ai societăţii civile şi ai mass-media. Pentru anul acesta, secţiunile tematice au fost: Soluții moderne pentru creșterea calității vieții (Pilonul I), Abordări manageriale pentru eficiență și eficacitate (Pilonul II) şi Etica, parte a culturii organizaționale (Pilonul III).

„Identificarea și promovarea exemplelor pozitive ale unor autorităţi şi instituţii publice, astfel încât acestea să poată fi cunoscute, preluate și implementate și la nivelul altora, reprezintă una dintre metodele general recunoscute ca aducând o plusvaloare reală în cadrul eforturilor de creştere a calităţii serviciilor publice destinate cetățenilor, pentru dezvoltarea comunităților”, a transmis președintele ANFP, Vasile-Felix Cozma, în cadrul evenimentului.

În cadrul celei de-a doua secțiuni, Primăria municipiului Roman a primit premiul al III-lea, pentru proiectul „Creșterea capacității administrative a Municipiului Roman prin reproiectarea SMC și introducerea CAF”. Primăria Cluj-Napoca, a primit premiul I la toate cele trei secțiuni, cu proiectele: „Politici de prioritizare a transportului în comun la Cluj-Napoca. Transport electric”,  „Centrul de Inovare și Imaginație Civică” și „Bugetare participativă la Cluj-Napoca”.

„Este o mândrie pentru mine, ca primar, dar și ca simplu cetățean al Romanului, că, din nou, eforturile echipei din administrație sunt recunoscute la nivel național și oferite ca exemplu de bună practică pentru alte instituții. Implementăm cât mai multe proiecte și programe, astfel încât administrația să devină un partener real al comunității, iar relația Primărie – cetățeni să fie una deschisă spre identificarea de soluții noi și rapide pentru rezolvarea problemelor”, a transmis cu acest prilej primarul Lucian Micu.

Toate proiectele înscrise au primit diplome de bună practică şi se regăsesc într-un Ghid care va fi disponibil pe site-ul ANFP, www.anfp.gov.ro, secţiunea Inovaţie şi calitate/Conferinţa.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0