Muncă la negru în restaurante

Dimensiune text

Timp de cîteva zile, inspectorii de muncă nemțeni și-au petrecut serile, între orele 17 și 24, verificînd restaurantele din județ pentru a identifica și combate cazurile de muncă nedeclarată.

 

După ce au fost verificați 48 de angajatori și puncte de lucru ale acestora, au fost constatate 35 de deficiențe în domeniul relațiilor de muncă, iar patronii s-au ales cu cinci amenzi însumînd 65.000 de lei. Patru firme unde au fost identificați șase nemțeni care lucrau la negru au fost amendați, în total, cu 60.000 de lei, iar un administrator de societate comercială a fost amendat cu 5.000 lei pentru încălcarea altor prevederi legale.
Printre deficiențele constatate s-au numărat primirea la muncă a persoanelor fără a li se încheia contracte individuale de muncă în formă scrisă, netransmiterea datelor privind momentul angajării și cel al încetării raporturilor de muncă, neîndeplinirea măsurilor dispuse de inspectorii de muncă, precum și realizarea incompletă a dosarelor de personal„, au precizat reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Neamț.COMENTARII

WORDPRESS: 0