„Motanul încălțat” a adus sute de copii la Casa de Cultură

Dimensiune text

Piesa a fost interpretată de trupa de juniori a Teatrului Municipal din Roman. 

motan 02Sala Mare a Casei de Cultură a găzduit miercuri, 13 mai, premiera spectacolului „Motanul încălţat”, în interpretarea trupei de juniori a Teatrului Municipal din Roman. Este al doilea spectacol pus în scenă de Radu Vătavu şi profesorul Alexandru Lezeu, coordonatorul trupei de juniori, după „Cocoşelul năzdrăvan”, care a avut premiera anul trecut.

Spectacolul „Motanul încălţat” este o adaptare după cartea scrisă de Charles Perrault şi transpune scenic o poveste în care se vorbeşte despre împărţirea unei averi. Aparent, unul dintre moştenitori capătă cea mai mică parte. Supărat, acesta descoperă pe parcurs că darul de suflet devine, în timp, cel mai de preţ. Este un spectacol pentru copii, dar şi pentru cei mari, care au retrăit vârsta copilăriei. O poveste veselă, plină de învăţăminte, mereu seducătoare prin satisfacţia pe care o aduce reuşita eroului.

Sala de spectacol a fost plină ochi de copii, părinţi şi cadre didactice care au venit să vadă piesa de teatru. Micii actori au interacţionat cu publicul, care a răspuns la toate acţiunile personajelor.

Regizorul Radu Vătavu şi coordonatorul trupei de juniori a teatrului au distribuit în spectacol elevi de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă” –  Sergiu Smerea (clasa a X – a) – Motănelul, Ioana Oprea (clasa a VII-a) – Povestitorul, Răzvan Alexa (clasa a XI-a) – Fiul cel mic, Roxana Arcana (clasa a X-a) – Prinţesa, Roxana Andrioaia (clasa a X-a) – Muma pădurii. Acestora li s-a alăturat Daniel Baciu (clasa a VII-a) – Regele, de la Şcoala Gimnazială „Vasile Alecsandri”.COMENTARII

WORDPRESS: 0