Morga spitalului nu mai face față

Dimensiune text

Temperaturile extrem de ridicate din ultimele zile au creat deja primele probleme la secția Anatomopatologie din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Roman. Datorită căldurii, morga spitalului nu face față, iar în curtea spitalului se emană un miros insuportabil.

 

 

Conducerea instituției susține că astfel de probleme au loc în fiecare an, în perioada verii, creînd disconfort, însă soluția de a rezolva problema este mult prea costisitoare.
Secția are hote și ventilatoare, însă nu face față temperaturilor extrem de ridicate. De asemenea, ar trebui dotată cu mai multe refrigeratoare, dar acestea sînt extrem de scumpe și asta ar însemna investiții, iar spitalul nu poate face investiții avînd în vedere că, pentru acest capitol, fondurile sînt blocate. O soluție ar fi fost înființarea unei morgi locale, separată de spital, așa cum există în Occident. Din păcate, la noi sînt aduse cadavrele care nu au legătură cu patologia spitalicească, cum ar fi accidentele și sinuciderile. Există și perioade vîrf, în care mortalitatea este în creștere. În momentul de față există trei refrigeratoare, dar spitalul ar avea nevoie de minimum șase„, a declarat medicul Mircea Coadă, managerul spitalului.COMENTARII

WORDPRESS: 3
  • simona 8 ani

    …la ce trebuie morga? …cand se fac terenuri de fotbal in panta,parcuri la tara si in camp,telecabine,piscine si bazine fara apa…..sa fim seriosi!! …..

  • AR TREBUI SA SE IMPLICE SI EDILUL ORASULUI PT.A SE GASI O SOLUTIE IN ACEST SENS……

  • Laudatio 8 ani

    „iar în curtea spitalului se emană un miros insuportabil.” Curat murdar Coane Iancule cu emanatiunile astea emanate din emanatii. Insuportabil Coane.