Mopediști „invizibili” în trafic

Dimensiune text

Joi, două persoane care conduceau mopede au fost accidentate în trafic. Ambele accidente s-au produs din cauza neatenției șoferilor.

 

 

Nu de puține ori, conducătorii auto se plîng că persoanele care conduc scutere circulă în trafic fără a cunoaște minimele reguli de circulație și pun în pericol și alți participanți. Lucrurile nu stau întotdeauna așa, iar drept dovadă sînt evenimentele rutiere ale căror victime sînt mopediștii care circulă regulamentar. Două astfel de evenimente au avut loc joi. Primul s-a petrecut pe Bulevardul Republicii din municipiul Roman, iar accidentul s-a soldat cu rănirea ușoară a două persoane.

Din primele cercetări efectuate, polițiștii au stabilit că în timp ce Damian B., în vîrstă de 45 de ani, din comuna Tămășeni, voia să iasă din parcarea amenajată din fața unui bloc de pe Bulevardul Republicii, efectuînd viraj la stînga pentru a întoarce, fără a se asigura corespunzător, a încălcat marcajul longitudinal simplu continuu ce separă sensurile de mers și a intrat în coliziune, cu partea laterală stînga față, cu un moped condus regulamentar de Ovidiu M., în vîrstă de 19 ani, din Roman.

Din accident a rezultat rănirea ușoară a conducătorului mopedului, care a suferit un traumatism cranio-cerebral acut, traumatism de bazin și excoriații la umărul stîng, precum și a unui pasager de pe moped – Ionuț C., în vîrstă de 19 ani, din Roman, care a suferit un traumatism la mîna dreaptă, traumatism de genunchi drept și excoriații la ambele mîini.

În luna aprilie, un accident rutier asemănător a avut loc pe același bulevard. Atunci, o șoferiță care voia să intre cu autoturismul într-o curte nu s-a asigurat și a accidentat ușor un tînăr motociclist. Cercetările sînt continuate de Biroul Rutier Roman.

În aceeași zi, pe DN 15 D, la intrarea în localitatea Girov, s-a produs un accident rutier din care a ieșit „șifonat” tot un mopedist. Mirela M., în vîrstă de 42 de ani, din Piatra Neamț, conducea un autoturism pe direcția Piatra Neamț – Roman. La intrarea în localitatea Girov, s-a angajat în depășirea unui moped, fără a păstra o distanță laterală suficientă, apoi l-a acroșat cu oglinda laterală dreapta pe conducătorul mopedului – Vasile O., în vîrstă de 51 de ani, din comuna Dulcești.  Acesta a căzut pe partea carosabilă, iar mopedul s-a lovit de bara de protecție a unei autoutilitare, care venise de pe un drum lateral și se asigura pentru a pătrunde pe DN 15 D.

Din eveniment a rezultat rănirea ușoară a conducătorului mopedului, care a suferit un traumatism cranio-facial. În acest caz, cercetările sînt continuate de Serviciul Rutier Neamț.COMENTARII

WORDPRESS: 0