Prima paginăActualitateRural

Moldovenii au sărbătorit ziua comunei

Dimensiune text

Distracţia şi muzica bună au fost ingredientele celei de-a V-a ediţii a zilei comunei Moldoveni.

Cea de-a V-a ediţie a sărbătorii comunei a reunit joi, 15 august, toată suflarea satelor Hociungi şi Moldoveni. Sărbătoarea creştină a Adormirii Maicii Domnului a sporit importanţa evenimentului, mai ales că mulţi localnici s-au întors acasă din ţările unde munceasc, pentru a fi alături de familie. Voia bună a fost întreţinută de solişti de muzică populară şi de grupul Like Chocolate, care au venit special pentru eveniment. „Avem o vechime de peste 565 de ani pe aceste meleaguri. Asta înseamnă că suntem curajoşi, puternici şi că putem să ne unim eforturile pentru bunăstarea comunei. Tocmai datorită vechimii acestui sat, nu ne este teamă că tradiţia şi obiceiurile Moldoveni 2acestor locuri se vor pierde. Suntem mândri că suntem locuitori ai comunei Moldoveni. În fiecare zi ne bucurăm de reuşita proiectelor noastre, care sunt palpabile”, a spus mulţimii Marcel Ioan Bîrjoveanu, primarul comunei Moldoveni.

La eveniment au participat autorităţile locale, protopopul Florin Aurel Țuscanu şi preoţii din parohiile comunei Moldoveni. Sărbătoarea a început cu un Te Deum de mulţumire pentru toate realizările obţinute de comunitate. „La fiecare moment de aducere aminte, îndreptăm cele mai bune gânduri de preţuire şi admiraţie către înaintaşii noştri. Ca fiu al satului, încerc de fiecare dată emoţia întâlnirii cu consătenii, cu colegii de şcoală, cu locurile natale. Cu 25 de Moldoveni 4ani în urmă, eram hirotonit preot. 13 ani i-am petrecut ca preot în Moldoveni. Au fost anii de formare în misiunea pe care am primit-o. Cu zece ani în urmă, inauguram, împreună cu localnicii, Muzeul Satului la Moldoveni, o instituţie unică în zonă. Voi reveni cu plăcere în satul în care am văzut lumina zilei şi în care m-am format ca preot”, a precizat preotul Țuscanu.

Ziua comunei a însemnat şi sărbătorirea a nouă cupluri din satele Hociungi şi Moldoveni, care sărbătoresc în acest an 50 de ani de căsătorie.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0