Modernizarea scuarului de la Hotel s-a încheiat

Dimensiune text

Începînd de joi seară – în cazul în care și vremea va fi prielnică – scuarul din fața Hotelului Roman va deveni, în mod oficial, o nouă atracție pentru romașcani.

 

Autoritățile locale intenționează ca, în această zi, să inaugureze noul scuar, ale cărui lucrări de amenajare au costat peste 200.000 de euro.

Dacă vremea va fi de partea noastră, vom inaugura, joi seară, scuarul din fața Hotelului Roman, o investiție realizată în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană. Lucrările de amenajare a zonei se încheie prin montarea unei plăci de bronz cu efigia cărturarului Miron Costin în această piațetă. Sper ca aspectul zonei să fie considerat de romașcani unul cu adevărat deosebit„, a precizat primarul Laurențiu Dan Leoreanu.

Pe fundația fostei „fîntîni albastre” din fața Hotelului a fost amenajată o alta, cu mai multe jeturi distincte de apă. De jur împrejurul fîntînii s-au conturat spații verzi, s-au plantat arbori și s-a montat mobilier stradal nou. Proiectul nou al scuarului a fost realizat de o echipă de arhitecți din București. De reabilitarea și modernizarea zonei Scuar Hotel s-au ocupat firmele Bacor Prodcom Roman și Romurban SRL Roman. Valoarea totală a lucrărilor a fost de 222.570,68 euro, acestea fiind realizate în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană – proiect depus de municipalitate în cadrul Programului Operațional Regional, care beneficiază de o finanțare nerambursabilă de peste șase milioane de euro.COMENTARII

WORDPRESS: 7
 • Cetateanul Romascan 8 ani

  Frumos scuar!!!!!! Plin de betoane, fara verdeata, la fel cum este si groapa in dreptul fostului restaurant „Moldova”. Felicitari domnule primar!!!!

  • gigi 8 ani

   Daca ai dioptrii si nu vezi bine, du-te la oftalmolog. Ti-o recomand pe d-na doctor Chelaru.

   • Cetateanul Romascan 8 ani

    Ma scuzati, se vad si in poza punctele de verdeata.

 • Romanul Liber 8 ani

  Draga cetatene, cred ca traim in lumi diferite. Eu unul locuiesc langa scuarul respectiv, iar partea cu verdeata la hidosenia anterioara exista, dar lipsea cu desavarsire. Am obserevat ca la actuala formula au aparut niste puncte de verdeata, caeva, dar asta inseamna ca sunt cu cateva mai multe decat erau. Parca si cativa copaci daca ma uit mai bine au fost plasati acolo. Sau poate ca ma uit eu la alt scuar? Nu, e chiar ala din fata hotelului. Poate alti cetateni romascani se uita la alt scuar?

 • Leoreanu 8 ani

  Intr-adevar, scuar inseamna loc cu verdeata, am pus doar cativa copacei dar sa mor daca nu aduc palmieri sa tina umbra

 • Romascan scarbit 8 ani

  Doamne… De cate scuare mai avem nevoie ca sa va apucati de asfaltat zona Nicolae Balcescu, care e plina de gropi, praf, canalizare-less si altele…? Cat Doamne iarta-ma sa mai platim impozite pentru drumuri din Antichitate? CAT ?!!!!!!!!