Prima paginăPolitica

Modernizarea satelor comunei Ion Creangă, prioritatea Elenei Udrea [Foto]

Dimensiune text

Primarul comunei Ion Creangă, Petru Prichici, și deputatul Elena Udrea au inaugurat lucrările de asfaltare pe 1,5 kilometri de drum din satul Stejaru.  Elena Udrea a promis localnicilor că va face eforturi să implementeze proiectele privind investițiile în infrastructura rutieră și în utilități.

 

 

Comunitatea din satul Stejaru, comuna Ion Creangă, a asistat miercuri, 7 noiembrie, la asfaltarea unei porțiuni de 1,5 kilometri de drum. Modernizarea acestei porțiuni face parte dintr-un proiect de asfaltare a 7,2 kilometri de drum comunal în comuna Ion Creangă, realizat din fonduri guvernamentale: 2,5 kilometri în satul Stejaru, 1,5 kilometri în satul Izvoru și restul în satul reședință a comunei. Din cei 2,5 kilometri de drum, prevăzuți în proiect să fie modernizați în satul Stejaru, în acest an se asfaltează 1,5 kilometri, restul urmând să fie modernizat anul viitor. Tot anul acesta va fi asfaltat un kilometru de drum din satul Izvoru, dintr-un kilometru și jumătate de drum prevăzut în proiect.

Lucrările de asfaltare din satul Stejaru au fost inspectate de inginerul Petru Prichici, primarul PDL al comunei Ion Creangă, consilieri locali și deputatul Elena Udrea, care este sosită de câteva săptămâni în colegiul pentru care candidează la alegerile din 9 decembrie.

 

Oamenii din comuna Ion Creangă vor condiții mai bune

 

Câteva informații legate despre satul Stejaru, în care s-au desfășurat lucrările de asfaltare, oferite de primarul comunei Ion Creangă, au fost de natură să-i prezinte Elenei Udrea o imagine despre comunitatea pe care vrea să o reprezinte în Parlamentul României. „Oamenii din acest sat au venit aici din Ardeal, în timpul epidemiei de ciumă care devastase zona. Sunt oameni harnici, cu gospodării frumoase, multe construite sau refăcute în ultimii ani. Au văzut în străinătate un alt mediu de viață și au vrut să trăiască mai bine. O caracteristică a acestui sat este faptul că oamenii sunt uniți”, explică Petru Prichici, primarul comunei Ion Creangă.

Elena Udrea a remarcat aspectul gospodăriilor, cele mai multe purtând amprenta modernității, și a dialogat cu localnicii despre modernizarea sectorului de drum. „Când eram mică și mergeam la bunici eram obișnuită să văd noroi. După mai bine de 20 de ani, nu este normal să existe comune fără apă, canal și asfalt”, a spus Elena Udrea. În tot acest timp, cel mai așteptat, spun oamenii, a fost asfaltul. „Așteptăm asfaltul de mulți ani. E foarte bine că se pune asfalt, dar, mai întâi, să-l termine de pus”, spune Maria Artenie, în vârstă de 68 de ani.

 

Localnicii au cerut Elenei Udrea locuri de muncă

 

O altă problemă ridicată de localnici în prezența Elenei Udrea a fost lipsa locurilor de muncă. „Eu am fost tractorist. Am cinci copii. Doar unul este cu mine în sat. Ceilalți au plecat. S-au temut să rămână cu mine, aici. Și-au făcut un rost în altă parte. La ce să rămână? În Roman, toate fabricile au fost distruse. Nu sunt locuri de muncă”, a spus Vasile Ungureanu, în vârstă de 70 de ani.

Asemeni localnicilor din Stejaru, care au arătat în diverse rânduri unitate, primarul Petru Prichici spune, franc, că rezolvarea problemelor comunității ține de trăinicia legăturii cu oamenii politici din parlament. „Ca să mergi înainte, trebuie să te lipești de un om politic puternic”, spune primarul Prichici.

Despre cum merg treburile în țară, oamenii au aflat chiar de la Elena Udrea. „Dorința miniștrilor este să controleze teritoriul, nu să-l dezvolte. Un ministru bun trebuie să găsească bani, cînd bugetul statului este sărac. Au desființat PNDI (n.r. Programul Național de Dezvoltare a Infrastructurii), prin care au anulat proiectele incluse în acest program. Au tăiat proiecte de investiții prin care s-au fi putut moderniza mii de kilometri de drum. Am vrut să implementăm proiectul cu 10.000 de kilometri. Au spus că este un proiect prost și nu l-au dus mai departe. De mizerii suntem sătui. Nu putem păcăli oamenii că le dăm salarii și, apoi, le luăm înapoi prin inflație. Trebuie să găsim resurse pentru ca oamenilor să le fie drag să se întoarcă în comune și să poată investi, să găsească locuri de muncă. Când nu este bine, oamenii vor schimbare”, a spus Elena Udrea.

 

Parteneriat Elena Udrea – Ion Creangă – Roman

 

Satul Stejaru a primit-o pe Elena Udrea cu un peisaj de toamnă pitoresc, care i-a trezit o dorință. „Pe acel deal mi-aș dori să am o casă, lângă pădure. Să mă trezesc dimineața și să văd frunzele ruginii”, a spus Elena Udrea. Ca să o aibă cât mai repede vecină, consilierul local Liviu Niță i-a sărit în ajutor: „Există o căsuță mică de vînzare, în satul Izvoru”.

Vizita Elenei Udrea s-a încheiat cu o certitudine. „Am un partener în domnul primar Prichici, un om gospodar, la fel cum am unul și la Roman, în domnul Laurențiu Dan Leoreanu, cu care voi face echipă pentru dezvoltarea proiectelor comunității. Voi reveni aici ca deputat pentru că vreau ca oamenii să-și aducă aminte de lucrurile pe care le-am făcut împreună”, a spus Elena Udrea.

Cu înțelepciunea omului de la țară, Mihai Dascălu, localnic și fost primar al comunei Ion Creangă șapte ani după 1990, a ținut să-i spună Elenei Udrea, înainte să plece, câteva vorbe cu tâlc, care au impresionat-o pe candidata Elena Udrea: „Toată lumea cea deșteaptă / De la plug mâncare-așteaptă”.

COMENTARII

WORDPRESS: 14
 • Aspazie 8 ani

  Firescul la el acasa, Elena Udrea parca ar fi la ea acasa, lumea din cate se vede o apreciaza in primul rand dupa faptele sale si nu dupa imaginea confectionata cu sarg de gurile veninoase. Oamenii din comuna I. Creanga sunt greu de pacalit deoarece comunitatea lor este ca o familie mai mare iar faptul ca ministresa este printre ei onoare de data asta este reciproca. Sigur vor fi multumiti de Elena Udrea deoarece, cand promite ceva face si, a demonstrat asta. Nu prea am auzit ce fac adversarii ei si de ce indraznesc s-o atace cand ei nu au cu ce sa vina in fata electoratului!! Ce le va spune oare? Vorbe, atacuri…gesturi de oameni lasi! Inca o inaugurare si tot datorita primarului PDL si al E. Udrea. Asa da!

 • Tase... 8 ani

  Nici nu ma mira prezenta Elenei Udrea in satul Stejaru…femeia asta stie si poate sa se implice in rezolvarea problemelor unei comunitati…niciodata nu si-a incalcat promisiunile, dimpotriva, s-a zbatut si cu multa abilitate a reusit aproape tot ce si-a propus, ceea ce a promis…sper ca localnicii din Stejaru sa se bucure de multe alte modeninzari care sa le faca viata mai usoara, iar locurile de munca vor fi infiintate cu siguranta in viitorul foarte apropiat…odata cu cei din Stejaru se vor bucura toti locuitorii comunei Ion Creanga…sa auzim numai de bine !

 • mirela 8 ani

  Oamenii locului au cerut locuri de munca Elenei Udrea si stiti de ce? Oamenii sunt informati si stiu ca datorita investitiilor sale au aparut locuri de munca, in diverse domenii acolo unde a avut proiecte. stiind ca. de cand este Ponta la putere au blocat locurile de munca, fondurile de investitii nu mai exista, au fost folosite la plata salariilor si pensiilor. Cu ei la guvernare nu vom progresa sub nicio forma. PDL cu bune si rele a reusit. Elena Udrea pe timp de criza a reusit sa aduca bani europeni, sa dezvolte zone uitate de clasa politica, infrastuctura….de ce n-ar continua pe linia aceasta? O va face o sa vedeti, am mare incredere in ea. Tace si face deoarece este un politicina competent si cu mult respect fata de oameni. Ceilalti ce fac acum? Fura, mint, fura , mint…..

 • Corduneanu 8 ani

  Si uite-asa o sa curga pe santurile din Creanga numai lapte si miere! V-a pus Dumnezeu mana in cap cu atata noroc crenganilor! Sunt invidios pe voi.

  • @Corduneanu 8 ani

   Nu a spus nimeni lucrul asta mai,insa oamenii astia au si ei dreptul la o viata civilizata,nu asfaltam soseaua ca si-a luat casa Crin prin zona…….Important este sa avem pe cineva care sa ne cunaosca problemele sa se implice in rezolvarea lor.Nu cerem nimic de pomana vrem locuri de munca sa putem munci si paoet cu ea in Parlament vom reusi sa rezolvam aceste probleme

 • tanasa 8 ani

  Toate acestea sunt poante vechi numai prostii sunt noi,in rest le doresc crenganilor multa sanatate politica!

  • Ionut 8 ani

   Cu tot respectul pentru Liviu Bratescu, dar nu are nici o sansa in fata Elenei Udrea pe 9 decembrie!! Femeia asta s-a implicat atat de mult in ultimii ani la noi in oras si in imprejurimi incat oamenii o primesc cu caldura peste tot si ii sunt recunoscatori pentru tot ce s-a realizat pana in prezent.. Sunt sigur ca dupa ce aceasta va ajunge din nou in parlament proiectele si investitiile vor continua pentru ca a dovedit ca se poate. A dovedit ca Romanul si imprejurimile pot prinde viata si pot avea o alta fata…

   • un cetatean 8 ani

    Prefer un profesor onest si romascan , decat o fosta ministresa care a dat bani pe multe proiecte inutile ( parcuri in paduri, brand turistic de tara la preturi exorbitante,patinoare si sali de inot in sate imbatranite….)Daca e asa de competenta cum se pretinde si a facut atat de multe lucruri bune , candida in Bucuresti, nu intr-un orasel de provincie unde lumea stie mai mult de pantofii ce i-a dat sinistratilor si de gentile ei scumpe, cat o garsoniera langa apartamentul inchiriat de domnia sa…

 • Tase... 8 ani

  LA MULTI ANI, doamna ELENA-GABRIELA UDREA, astazi de sarbatoarea sf. Mihail si Gavrila ! Sa fiti sanatoasa, fericita si sa va dea Dumnezeu mult noroc !!!

 • foarte bine, daca antradevar se vor realiza toate promisiunile facute de doamna Elena Udrea ampreuna cu domnul primar Prichici,atunci vor avea toata stima si respectul din partea tuturor locuitorilor comunei Ion Creanga,iar pana atunci le dorim mult succes si spor la munca, pentru a putea duce la bun sfarsit ceea ce se-au propus

 • eu 8 ani

  Prea seamana intre ele articolele de mai sus de ce oare? este unul si acelasi scriitor?
  Oamnei buni o sa vina Udrea dupa alegeri tot de atatea ori de cate ori a venit si Radulescu dupa ce a fost ales . Am mai spus si o voi mai spune LA ROMAN SI ION CREANGA NU S-A RASTURNAT CARUL CU PROSTI .
  Chiar toti suntem manati precum oile?

  • Cornel 8 ani

   Eu cred ca te inseli. Udrea a venit in ultimii ani de multe ori in Roman si s-a interesat personal de diversele proiecte care urmau sa fie demarate, a venit in multe randuri sa verifice etapele in care se afla proiectele aflate in derulare.. Nu inteleg de ce spui acest lucru pentru ca ne-a tot vizitat si inainte sa se hotarasca sa candideze la noi in Roman.. Acum ramane de vazut ce va fi, cert este faptul ca viitorul suna bine!!

   • un cetatean 8 ani

    Domnule Cornel, puteti sa imi enumerati si mie aceste proiecte ale fostei ministrese cu care ne-ati inebunit de cap ? Cate beneficii au adus romascanilor, cate locuri de munca au creat ? Ce firme au beneficiat de aceste proiecte ? Cu cate costuri s-au facut aceste proiecte ?
    Aceste investitii in oras, s-au facut cumva , la fel ca sensul giratoriu , cu cel mai mare pret din tara ? (Si asta intr-un orasel de provincie, asa cum am vazut in mass media )

 • Croitoru Constantin 8 ani

  O actiune pur electorala, menita sa stranga voturi. Chiar credeti ca in cazul obtinerii mandatului doamna Udrea va mai merge in unul din satele ce apartin colegiului? Ma indoiesc.
  Iar bani sunt, deoarece a avut grija sa adune in timpul mandatului de ministru, deci tot acesti bani care sunt cheltuiti in campanie sunt banii nostri. Desteptati-va, nu va lasati cumparati!