Modernizarea parcării de la „Roman-Vodă”, amânată pentru septembrie

Modernizarea parcării de la „Roman-Vodă”, amânată pentru septembrie

Dimensiune text

 

 

Autoritățile locale au amânat termenul de începere a lucrărilor de modernizare a parcării de la Colegiul Național „Roman-Vodă” pentru luna septembrie, moment la care primarul Lucian Micu spune că va avea și toate avizele de demarare a proiectului, dar și că din respectivul moment nu vor mai fi evenimente organizate în zonă. Mai mult, edilul propune ca, pe perioada vremii frumoase, parcarea să fie închisă circulației și oferită ca spațiu de divertisment și relaxare pentru romașcani.

„Deși într-o primă etapă am propus ca termen de începere a lucrărilor pentru parcarea de la «Roman-Vodă» sfârșitul lunii iulie, având în vedere procedurile birocratice pe care trebuie să le îndeplinim și perioada scurtă până la organizarea Festivalului Diasporei, am luat decizia să amânăm începerea lucrărilor pentru data de 1 septembrie, astfel încât în condiții normale să putem desfășura Festivalul Diasporei tot în parcarea de la «Roman-Vodă». De asemenea, îmi doresc ca, de anul viitor – pentru început duminica -, această parcare să fie închisă circulației, astfel încât copiii, împreună cu părinții și alături de autoritatea publică locală și cei interesați, să putem să identificăm soluții pentru petrecerea timpului liber”, a declarat primarul Micu.

Proiectul de resistematizare a parcării de la CNRV presupune amenajarea de parcări pe ambele părți, asigurarea traficului rutier pe două benzi, amenajarea trotuarelor și repararea scărilor și terasamentului de la „blocul galben”, acolo unde parte din proprietate este privată, dar și proprietarii vor trebui să participe la investiție.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0