Prima paginăSocialSanatate

Modernizare şi igienizare în secţiile Spitalului Nou

Dimensiune text

În curând va începe o nouă rundă de lucrări de modernizare şi reabilitare la unele secţii din cadrul Spitalul Municipal de Urgenţă Roman, la finalul cărora condiţiile din spital se vor îmbunătăţi considerabil.

În cursul zilei de marţi, 7 octombrie, a avut loc un control tematic la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman, din partea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Neamţ, efectuat de medicul inspector Virgil Verban, în urma unei adrese din partea Ministerului Sănătăţii. În principal, s-a verificat programul operaţional de conformare pentru anul în curs.

„S-a verificat punct cu punct programul operaţional de conformare, iar acolo unde nu s-a realizat în totalitate, s-a evidenţiat ce s-a făcut, ce urmează să se facă şi care este termenul limită”, a precizat medicul Cătălina Pălăncianu, directorul general al spitalului.

Acest plan operaţional conţine toate lucrările de modernizare şi reabilitare care trebuiau efectuate în cadrul secţiilor din spital pe parcursul acestui an.

Un prim punct a fost definitivarea igienizării tuturor holurilor spitalului, cu efectuarea reparaţiilor aferente. Acest lucru s-a rezolvat în proporţie de 80%, termenul de finalizare fiind sfârşitul anului 2014.

Un alt aspect important, încă nerealizat, se referă la modernizarea şi reabilitarea secţiei de Medicină Internă. Potrivit conducerii spitalului, există deja proiectul de modernizare şi urmează să înceapă lucrările, care se vor efectua concomitent cu cele de la secţia ORL, situată la acelaşi etaj.

Pentru modernizarea şi igienizarea secţiei de Obstetrică-Ginecologie va fi necesară o reorganizare a unor secţii. „Avem avizul DSP de mutare a farmaciei în locaţia actuală a compartimentului de Oncologie. Acesta va fi mutat la etajul patru al spitalului, fiind, astfel, reorganizată secţia de Obstetrică-Ginecologie, iar în contextul acesta putem face acolo modernizare şi reabilitare”, spune managerul spitalului.

O lucrare ce trebuie efectuată urgent se referă la igienizarea şi modernizarea secţiei de Psihiatrie. Aceasta se va face după ce va fi reabilitat spaţiul unde au funcţionat, până acum, Dermatologia şi Contagioasele, urmând ca Psihiatria să fie mutată acolo. Proiectul pentru repararea actualei clădiri a secţiei de Psihiatrie a fost efectuat, s-a primit aviz din partea DSP şi urmează să se organizeze o licitaţie prin care să se stabiliească cine se va ocupa de lucrare.

Dermatologia, Contagioasele şi Secţia de Sterilizare, reabilitate integral

Unele dintre obiectivele planului operaţional au fost realizate integral până în acest moment. Unul dintre ele este modernizarea secţiei de Contagioase, care s-a efectuat 100%. În fapt, secţia a fost mutată din vechea locaţie la etajul doi al Pediatriei. Au fost puse la punct toate circuitele, a fost organizat un spaţiu unde funcţionează ambulatoriul, iar punctul de intrare în secţie se află în lateralul clădirii, separat de intrarea la Pediatrie.

Alt obiectiv realizat a fost modernizarea compartimentului de Dermatologie, care a fost transferat la etajul patru al Spitalului Nou. Au fost realizate şi modernizarea staţiei centrale de sterilizare, asigurarea unui bloc operator unic, reparaţia, modernizarea şi punerea în funcţiune a toboganului pentru lenjerie murdară atât de la Spitalul Nou, cât şi la clădirea în care funcţionează Pediatria şi Contagioasele, montarea unui separator de grăsimi, amenajarea parcării şi reabilitarea rampei de deşeuri nepericuloase.

Pe viitor, se mai doreşte şi schimbarea mobilierului uzat din spital.

COMENTARII

WORDPRESS: 0