Prima paginăActualitateRural

Modernizare de drumuri la Poienari şi Gâdinți

Dimensiune text

În comuna Poienari va fi modernizat DC 200, în lungime de 900 de metri. Un proiect pentru asfaltarea a 6,4 kilometri de drum comunal în comuna Gâdinţi va fi depus pentru finanţare. 

Priorităţile administraţiei publice locale de la Poienari în acest an sunt înfiinţarea reţelei de apă şi de canalizare şi modernizarea drumului comunal DC 200, care face legătura între satul Bunghi şi drumul naţional DN 15. „Anul trecut am realizat captarea apei şi 300 de metri de reţea de apă. Proiectul presupune înfiinţarea de reţele de apă şi de canalizare pe o distanţă de şapte kilometri în localitatea Poienari, cu staţie de pompare, filtrare şi epurare. Lucrările vor fi realizate de două firme din Piatra Neamţ. Proiectul are o valoare totală de 1.600.000 de euro, partea de cofinanţare fiind de 200.000 de lei”, a precizat Emil Vasile Dascălu, primarul comunei Poienari.

Tot în acest an va începe şi modernizarea DC 200, în lungime de 900 de metri, un proiect în valoare de 200.000 de euro. Ambele proiecte sunt finanţate prin OG 28/2013 – „Modernizarea satului românesc”. Licitaţia proiectului a fost făcută, iar în acest an se vor demara lucrările de execuţie.

Autorităţile locale de la Gâdinţi au în vedere pentru acest an modernizarea a 6,4 kilometri de drum comunal. „Este primul proiect de asfaltare din comună pe care îl realizăm prin OG 28. Prin acest proiect vor fi asfaltate 14 străzi din Gâdinţi”, a precizat Vasile Băbuţă, primarul comunei Gâdinţi.

După ce, anul trecut, comuna Gâdinţi a achiziţionat un utilaj multifuncţional prin intermediul unui proiect depus prin Grupul de Acţiune locală „Podişul de Nord al Bârladului”, în acest an autorităţile locale aşteaptă finanţare pentru un parc în centrul civic al comunei.

COMENTARII

WORDPRESS: 0