Modernizare „cu cântec” a locului de joacă de la Marom

Modernizare „cu cântec” a locului de joacă de la Marom

Dimensiune text

 

A fost odată ca niciodată un loc de joacă amenajat mai jos de Marom, pe strada Smirodava, și care, de la an la an, a fost părăsit de toți părinții și ocupat, abuziv, de cetățeni certați cu legea bunului simț. Locul de joacă a fost acum modernizat, o soluție găsită de administrația locală pentru zecile de părinți din zonă și care au cerut un spațiu care să fie utilizat de copiii lor. Subiectul locului de joacă a născut patimi și, după mai multe discuții, o parte a rămas tot nemulțumită. Primarul Lucian Micu spune că are totul sub control, în timp ce oamenii din zonă și-ar fi dorit desființarea spațiului de joacă, de teama gălăgiei.

 

Primarul Romanului a fost prezent miercuri, 16 august, în zonă, pentru a da în folosință locul de joacă, fiind întâmpinat de administratorul asociației de proprietari și câteva persoane în vârstă, toți nemulțumiți. Primarul Micu spune că a discutat cu toate părțile implicate și consideră că modernizarea parcului, amplasarea unei camere de supraveghere și amendarea adulților certați cu legea sunt suficiente.

„În urma dezbaterilor cu cei pro, dar și cu persoanele care s-au opus, am decis că cea mai bună soluție este regândirea locului de joacă deja existent, în locul distrugerii acestuia și realizarea unei investiții într-o zonă unde vecinii mi-au cerut expres să nu creez un astfel de spațiu, de teama creării unui disconfort. Astfel, am mărit, înspre alee, locul de joacă existent, l-am dotat cu suprafață de protecție, am afișat regulamentul și programul de funcționare ce prevede respectarea liniștii după-amiaza și noaptea, camera de supraveghere este monitorizată permanent și, spre orele serii, patrulele Poliției Locale se vor asigura că legea se respectă și locul de joacă este folosit pentru copii”, a declarat primarul Lucian Micu.

Reprezentanții asociației de proprietari au refuzat să preia, pe bază de proces verbal, locul de joacă, astfel încât cheia pentru închiderea spațiului pe perioada nopții și a după-amiezii va rămâne la Poliția Locală, un agent urmând să pună lacătul și să-l dea jos pentru a putea fi utilizat de părinți și copii.

Tot Poliția Locală va împărți amenzi, spune primarul Micu, celor care nu respectă regulamentul de utilizare a spațiului: „Îmi pare rău că nu am găsit înțelegere la reprezentanții asociației de proprietari, care s-au răzgândit și au decis să nu mai sprijine inițiativa de a moderniza spațiul și de a-i civiliza pe cei certați cu bunul simț. Am dat dispoziție Poliției Locale ca de fiecare dată când vor constata că locurile de joacă, indiferent unde sunt acestea amplasate, sunt folosite de persoane care scuipă semințe pe jos, fumează sau consumă alcool, să le amendeze. De-a lungul anilor, s-au tot dat avertismente, dar se pare că pentru unele persoane acestea nu au avut efect și este nevoie de luarea unor măsuri cu impact direct asupra lor. Poliția Locală nu dispune de efective pentru a așeza câte un agent la fiecare colț de stradă, dar, sunt sigur că, în scurt timp, îi putem învăța și pe cei necivilizați că trebuie să respecte legea și pe ceilalți. Părinții din această zonă au acum un loc sigur în care își pot duce copiii la joacă și acest lucru este singurul important pentru mine”.

Edilul a mai precizat că, treptat, se va amplasa suprafață de protecție în toate locurile de joacă din oraș, astfel de „pavele” moi mai existând doar în părculețul din Parcul municipal. Un metru pătrat de suprafață de protecție costă 35 de lei. Rămâne de văzut dacă și persoanele care foloseau până acum parcul pentru distracție pe timp de noapte vor înțelege și vor și dreptul copiilor la un spațiu sigur de joacă.

 

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0