Moartea tînărului din arest este anchetată

Dimensiune text

Adevărul despre moartea lui Laurențiu Cojocaru se va stabili după întocmirea raportului de necropsie. Familia acestuia este convinsă că tînărul a fost omorît în bătaie.

 

 

Autoritățile din Bacău consideră că cercetările se desfășoară fără probleme în cazul lui Laurențiu Cojocaru, tînărul de 19 ani care a murit în condiții suspecte la Penitenciarul Bacău. Dacă oficial se conturează varianta sinuciderii, rudele celui decedat cred că tînărul a fost omorît în bătaie. Fapta s-a petrecut săptămîna trecută, în noaptea de miercuri spre joi. Gardienii Penitenciarului Bacău au fost alarmați de unul din colegii de cameră ai lui Laurențiu în jurul orei 1.00, cînd bărbatul s-a dus la toaletă. Laurențiu a fost găsit spînzurat cu o bucată de cearșaf. La fața locului au ajuns și cadrele medicale, dar și polițiști de la Poliția municipiului Bacău și un procuror de la Parchetul de pe lîngă Tribunalul Bacău.

Cercetările care duc către concluzia sinuciderii îi nemulțumesc pe membrii familiei lui Laurențiu. Mama acestuia crede că fiul ei a fost omorît în bătaie, mai ales că tînărul nu avea nici un regret că se află în arest, acesta fiind recidivist. În certificatul medical constatator al decesului se precizează doar faptul că moartea tînărului a survenit ca urmare a asfixiei mecanice, fără alte detalii. „În acel document sînt trecute datele preliminare ale producerii decesului. Raportul de necropsie este în lucru, va mai dura pînă cînd va fi gata. Tot ceea ce observăm pe corp, noi fotografiem și notăm„, a afirmat doctorul Nory Weisselberg, medic primar legist în cadrul Serviciului de Medicină Legală Bacău și cel care a semnat certificatul constatator care a ajuns la familia lui Laurențiu.

Procurorul de caz spune că lumină în acest caz se va putea face, cel mai devreme, într-o lună. „Raportul de necropsie ajunge la mine într-o lună„, a precizat procurorul Cristinel Ciocîntă. Raportul va completa dosarul în care vor mai fi administrate și probele preluate de polițiștii băcăuani de la penitenciar.COMENTARII

WORDPRESS: 0