Prima paginăPolitica

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei: „Caii morți ai Moldovei din PNL”

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei: „Caii morți ai Moldovei din PNL”

Dimensiune text

 

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei (MDM) a inițiat un demers de responsabilizare a candidaților PNL la alegerile parlamentare din județele din Nordul și Centrul Moldovei. Drept urmare, MDM a transmis acestor candidați, în urmă cu mai bine de o săptămână, întrebări țintite despre acțiunile pe care le vor întreprinde pentru relansarea și finanțarea adecvată a proiectului Autostrăzii A8, Iași – Târgu Mureș, vital pentru întreaga regiune (http://www.miscareamoldova.ro/scrisoare-adresata-candidatilor-pnl-din-judetele-moldovei-la-senat-si-camera-deputatilor/ ).

Opinia publică trebuie să știe că avem o veste neașteptat de proastă: din cei 30 de candidați liberali cărora le-au fost adresate întrebările, am primit răspunsuri doar de la doi dintre aceștia, Dumitru Mihalescul (Suceava) și Viorel Iliuță (Botoșani).

Doar doi candidați liberali au înțeles că au datoria să răspundă interpelărilor critice din societate, că demnitatea la care aspiră înseamnă în primul rând slujirea interesului cetățenilor pe care vor să îi reprezinte și mai puțin ascultarea indicațiilor de la centru, de la partid.

Este evident că a fost dat un „ordin pe unitate” să se ignore acest chestionar legitim și inedit, foarte important în clarificarea angajamentului față de interesele moldovenilor.

Avem trei explicații pentru această formă de boicot a demersurilor unei asociații civice, care s-a implicat în susținerea realizării A8 și în timpul guvernului PSD și continuă să o facă și în timpul guvernului PNL:
1. nu-i interesează;
2. nu se pricep/nu știu despre ce este vorba/ nu au aflat care e starea nefardată a realității din teren legată de A8;
3. nu și-au făcut timp să ne răspundă, nici măcar cu pasaje din promisiunile programului de guvernare.

Adică, pe ansamblu, un comportament înspăimântător de asemănător celui dovedit până în 2019 de deputații PSD, observabil când au fost luați la întrebări de asociațiile pro-autostradă.

În toate cele trei ipoteze, non-reacția candidaților liberali moldoveni arată câtă bază putem pune pe ei în susținerea proiectului în următorul mandat. Aproape de zero.

Prin urmare, recomandăm opiniei publice să NU își pună vreo speranță, în ziua de 6 decembrie 2020, în cei menționați în lista de mai jos.

Iar dacă nu ne credeți, vă sugerăm să le trimiteți mesaje cu întrebările adresate de MDM sau cu cele pe care le considerați utile pentru deblocarea proiectului autostrăzii Iași – Târgu Mureș, pe următoarele adrese de email:

Iași
Candidații PNL la Senat:
– Iulia Scântei senator@iuliascantei.ro
– Liviu Brătescu bratescu@gmail.com
– Ștefan Andrei Cazacu pnl.iasi@pnl.ro
Candidații PNL la Camera Deputaților:
– Alexandru Muraru alexmuraru@yahoo.com
– Sorin Năcuță sorin.nacuta@gmail.com
– Alexandru Kocsis alexandru.kocsis@pnl.ro
– Lucian Rusu contact@lucianrusu.ro

Botoșani
Candidații PNL la Camera Deputaților:
– Costel Șoptică costel.soptica@yahoo.com
– Dan Oloeriu pnl.botosani@pnl.ro
– Cristian Constantin Roman pnl.botosani@pnl.ro
– Radu Grigoraș radu@rvg.ro
Candidații PNL la Senat:
– Cristian Vasile Achiței cristianachitei@gmail.com
– Monica Delia Adăscăliței pnl.botosani@pnl.ro

Neamț
Candidații PNL la Camera Deputaților:
– Mugur Cozmanciuc contact@mugurcozmanciuc.ro
– Laurențiu Leoreanu laurentiu.leoreanu@gmail.com
– Mara Calista mara.calista@yahoo.com
– Bogdan Buhușanu buhusanubogdan@hotmail.com
Candidații PNL la Senat:
– Eugen Țapu-Nazare eugen.tapu@gmail.com
– Constantin Teodorescu pnl.neamt@pnl.ro

Vaslui
Candidații PNL la Camera Deputaților:
– Nelu Tătaru pnl.vaslui.pnl@gmail.com
– Tudor Polak tudorpolak@gmail.com
– Radu Bobârnat pnl.vaslui.pnl@gmail.com
– Daniel Onofrei pnl.vaslui.pnl@gmail.com
Candidații PNL la Senat
– Iulian Mihai Bîca pnl.vaslui.pnl@gmail.com
– Mihaela Nacu pnl.vaslui.pnl@gmail.com

Suceava
Candidații PNL la Camera Deputaților:
– Ioan Balan ioan@balan.ro
– Bogdan Gheorghiu cabinet.ministru@cultura.ro
Candidatul PNL la Senat
– Constantin-Daniel Cadariu pnl@senat.ro

 

23 noiembrie 2020
Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei
Comunicat de presă

 

 

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei (www.miscareamoldova.ro ) este o organizație non-guvernamentală regională, cu filiale în județele Bacău, Botoșani, Galați, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui și Vrancea, care militează pentru introducerea problemelor Moldovei pe agenda națională, pentru deblocarea investițiilor majore în infrastructură, pentru echitate în alocarea resurselor din bugetul central, pentru eficientizare administrativă şi fiscală prin descentralizare şi regionalizare.

 

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Cristian 2 luni

    Felicitari pt. initiativa! Pe d-nii candidati la alegerile parlamentare nu-i intereseaza care sunt prioritatile cetatenilor pe care ai reprezinta! Si-au trecut partidul pe, PERSOANA FIZICA si din aceasta postura, s-au trecut singuri pe locuri eligibile! Ei mizeaza pe faptul ca cetateanul trebuie sa aleaga pe cineva si fiind primii pe lista vor fi alesi chiar daca nu sunt din judetul nostru si nu vin cu nici-un proiect fezabil pt. zona noastra! Ar trebui schimbata legea care le da posibilitatea acestor persoane sa se autopropuna reprezentantii nostri in parlamentul tarii, marea lor majoritate fara a avea competenta necesara pt. a ne reprezenta!