Minor de 14 ani, reținut de polițiști în cazul incendierii gospodăriei din Moldoveni

Minor de 14 ani, reținut de polițiști în cazul incendierii gospodăriei din Moldoveni

 

 

Joi, 4 iulie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Neamț, în colaborare cu cei ai Postului de Poliție Moldoveni, au identificat și reținut un minor în vârstă de 14 ani, din Moldoveni, bănuit de comiterea infracțiunii de distrugere.

Conform IPJ Neamț, investigațiile au relevat faptul că, la data de 4 iulie, polițiștii au fost sesizați de către o femeie, de 42 de ani, din localitatea Moldoveni, despre faptul că la domiciliul acesteia a izbucnit un incendiu. La fața locului s-au deplasat polițiștii împreună cu pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț, care au lichidat incendiul. Specialiștii au stabilit drept cauză preliminară folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a generat incendiul.

„În urma activităților desfășurate, polițiștii de investigații criminale au identificat persoana bănuită de comiterea faptei, un minor din Moldoveni, care ar fi provocat incendiul, fiind instigat de către o altă persoană la comiterea faptei. Prejudiciul cauzat este estimat la aproximativ 30.000 de lei. În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere. La data de 5 iulie, față de acesta, Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile”, informează IPJ Neamț.

Joi, 4 iulie, la ora 14:13, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o casă și un adăpost de animale din comuna Moldoveni, sat Moldoveni. La locul indicat s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari, de la Detașamentul de Pompieri Roman, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, încadrate cu nouă subofițeri, precum și o autospecială de lucru cu apă și spumă de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Moldoveni, încadrată cu un angajat. Ajunse la fața locului, forțele de intervenție au localizat incendiul care se manifesta la acoperișul unei case și la o anexă.

În urma incendiului au ars, la o casă P+1 în construcție, acoperișul cu structură din lemn, astereala din lemn și învelitoare din tablă, pe o suprafață de 60 de metri pătrați, elemente de tâmplărie din PVC depozitate în casă, doi metri cubi de polistiren depozitat în casă, un adăpost de animale cu pod, pe structură metalică și elemente de compartimentare din lemn, și aproximativ cinci tone de furaje. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost, conform ISU Neamț, folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

 

Foto: ISU Neamț

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0