Minivacanţă de Sfânta Maria Mare

Dimensiune text

Bugetarii din aproape toate sectoarele de activitate, dar şi angajaţii care lucrează în sistemul privat, vor avea parte de un sfârşit de săptămână prelungit.

 

Vineri, 15 august, se sărbătoreşte Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Marie Mare. Sărbătoarea este foarte importantă pentru creştini, dar, în mod special, pentru marinari, 15 august fiind şi Ziua Marinei. Prin urmare, cei care nu vor merge la serviciu vor putea participa la manifestările de la Bicaz, care au loc în fiecare an în preajma acestei sărbători.

Angajaţii care vor lucra pe 15 august sunt cei a căror activitate nu poate fi întreruptă din cauza „caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii”.

Și angajaţii din unităţile sanitare şi cele de alimentaţie publică trebuie să lucreze în zilele de sărbătoare legală. Codul Muncii prevede că pentru aceste categorii de salariaţi se stabilesc, prin hotărâre de Guvern, programe de lucru adecvate, astfel încât populaţia să dispună de asistenţă medicală şi de alimentele de strictă necesitate. Această zi se recuperează prin liber oferit de angajator în următoarele 30 de zile.COMENTARII

WORDPRESS: 0