Ministrul Sănătății: „Voi semna imediat avizul pentru funcționarea ambulanței SMURD TIM de la Roman”

Ministrul Sănătății: „Voi semna imediat avizul pentru funcționarea ambulanței SMURD TIM de la Roman”

 

Ministrul Sănătății, Florian Dorel Bodog, a efectuat vineri, 19 mai, o vizită la spitalele din municipiul Roman. Alături de ministrul Bodog au mai fost prezenți la Roman prefectul județului Neamț, Vasile Panaite, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Neamț, Dan Morenciu, senatorul PSD Dan Manoliu, deputatul PSD Alexandru Rotaru, primarul Lucian Micu, precum și candidatul PSD pentru Primăria Roman, Marius Neculai.

Dimineață, ministrul Sănătății a vizitat Spitalul de Psihiatrie „Sfântul Nicolae” din Roman, instituție aflată în administrarea Consiliului Județean Neamț. La Spitalul de Psihiatrie, ministrul Sănătății a mers în saloane, la sala de mese și la capela unității. „Sunt în trecere prin orașul dumneavoastră și am ținut să văd Spitalul de Psihiatrie. După cum știți, Psihiatria este o problemă la nivel național și mi-au fost semnalate foarte multe cazuri, de la mai multe spitale de psihiatrie. Din fericire, vreau să vă spun că aici nu s-au confirmat. Condițiile de la dumneavoastră de la Psihiatrie sunt foarte bune, aveți o echipă foarte bună, care are Consiliul Județean alături, care a susținut investițiile de aici, iar condițiile pentru pacienți sunt bune”, a afirmat Florian Bodog.

 

Apoi, ministrul s-a deplasat Spitalului Municipal de Urgență Roman, instituție în administrarea Primăriei Roman. La Spitalul Municipal, ministrul Bodog a vizitat cabinete din ambulatoriul de specialitate și Centrul de Primire Urgențe, a schimbat câteva cuvinte cu pacienții, apoi a avut o întâlnire cu primarul Lucian Micu și directorii unității medicale, cu medicii și reprezentanți ai sindicatelor din cadrul spitalului.

„La Spitalul Municipal am avut o întâlnire cu medicii, care mi-au semnalat unele probleme legate atât de Legea salarizării, cât și probleme organizatorice. Am și preluat un material pregătit de managementul spitalului, asupra căruia mă voi apleca. Am făcut și eu unele propuneri și m-am întâlnit și cu liderul de sindicat”, a declarat ministrul Sănătății.

 

Acestuia i-a fost adusă la cunoștință și problema nerezolvată a ambulanței SMURD de Terapie Intensivă Mobilă, care nu mai poate funcționa la Roman, din motive birocratice, de la începutul anului 2016. „Mi s-a semnalat problema legată de ambulanța SMURD, care la un moment dat a fost blocată aici și pentru care se intenționează deschiderea unei linii de gardă a Spitalului Județean Neamț, cam aceasta este soluția prefigurată, o linie de gardă care să asigure un bun acces asupra urgențelor și accidentelor rutiere atât la Spitalul Județean, cât și la Spitalul Municipal, servicii care sunt complementare, din ceea ce știu eu”, a declarat ministrul Florian Bodog. Acesta a precizat că va semna imediat avizul necesar pentru funcționarea ambulanței SMURD TIM de la Roman imediat ce documentația va ajunge în mapa sa de corespondență. În legătură cu alocarea de fonduri pentru dotarea spitalelor cu aparatură sanitară nouă, ministrul Bodog a apreciat că acest lucru va fi posibil după o rectificare bugetară.

„Am discutat cu domnul ministru Florian Bodog, care mi-a spus că va sprijini sistemul sanitar din județul Neamț. Alături de președintele Consiliului Județean Neamț și primarii care au în subordine unitățile sanitare, vom face toate demersurile legale pentru ca nemțenii să beneficieze de cele mai bune condiții de îngrijire în sistemul public de sănătate”, a declarat prefectul Vasile Panaite.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!