Prima paginăActualitate

Ministrul Sănătății, ”pe ascuns” la Spitalul Roman. În continuare toți pacienții din județ sunt tratați la Roman!

Ministrul Sănătății, ”pe ascuns” la Spitalul Roman. În continuare toți pacienții din județ sunt tratați la Roman!

Dimensiune text

Vineri, 10 iulie, pe când ministrul Mediului – Costel Alexe se afla în vizită anunțată în Roman, la Spitalul Municipal de Urgență Roman a venit, neanunțat, și ministrul Sănătății – Nelu Tătaru. Primul demnitar a organizat și o întâlnire cu presa, alături de șefii liberali din județ. Al doilea, nu.

Conducerea Spitalului Municipal de Urgență Roman (SMUR) a confirmat prezența ministrului Tătaru în unitatea medicală. Mai mult, acesta a putut constata singur faptul că Centrul de Primiri Urgențe este la propriu ”luat cu asalt” de pacienți, Spitalul Roman primind, de la începutul pandemiei, toți bolnavii din județ.

”Spitalul Municipal de Urgență Roman m primit vizita inopinată a  Ministrului Sănătății, doctor Nelu Tătaru. Acesta a fost interesat  de situația actuală a Spitalului Municipal de Urgență Roman, știut fiind faptul că există o  adresabilite crescută a pacienților din întreg județul Neamț. Imediat ce a ajuns, a intrat la CPU, unde a constatat aglomerația cazurilor. Ca exemplu, pana la ora 12.30, numai astăzi, erau deja înregistrați 82 de pacienți. De asemena, a fost interesat și de situația financiară în vederea noilor achiziții de echipamente medicale și de stocurile de medicamente și materiale, absolut necesare, mai ales în această perioadă aglomerată. De asemenea, ne-a asigurat de sprijinul dumnealui în tot ceea ce înseamnă nevoile spitalului, pentru o bună desfășurare a actului medical, începând cu CPU și terminând cu fiecare secție spitalicească”, au declarat reprezentanții SMUR.

Presiunea la care este supusă echipa medicală de la Roman de atâtea luni este una foarte mare și, în ciuda apelurilor făcute de responsabili de a decongestiona situația, nu s-a întâmplat nimic. Însuși prefectul George Lazăr susținea, într-o conferință de presă organizată în această săptămână, că a făcut toate demersurile pentru a cere factorilor de decizie ca măcar o parte din secțiile Spitalului Județean – spital desemnat să trateze cazurile de infectare cu noul coronavirus – să fie redeschise și, astfel, nu toți pacienții să ajungă la Roman. Poate în urma acestei vizite de lucru, făcută fără presiune, ministrul sănătății va găsi o soluție nu doar pentru nevoia continuă a sistemului sanitar de a se moderniza cu aparatură, dar și pentru nevoia cadrelor medicale de a-și face în condiții optime meseria.

COMENTARII

WORDPRESS: 2
 • Bolfa 8 luni

  Despre ajutorul bănesc, pentru contact cu suspect Covid, dat personalului ” ales” pe ochi frumoși ce are de spus conducerea spitalului ROMAN?

 • Alexa 8 luni

  Intradevar spitalul din Roman este mai aglomerat in aceasta perioada de criza in sanatate .dar totusi cu putina intelegere fata de bolnavi se poate reduce timpul de asteptare si aglomeratia inerenta la compartimentul de ANALIZE de la subsolul spitalului ,numai prin modificarea programului astfel>se delimiteaza ora 7,30–9,30 penru toate activitatile la urmatorul program—
  7,30 –9,00 numai pentru efectuarea analizelor iar dela
  9,00–9,30 pentru programari si eliberarea rezultatelor.
  Aceasta modificare este foarte simpla si nu necesita licitatii,dar se elimina aglomeratia fiind un risc a covid 19 si o mai buna intelegere penyru timpul romascanilor