Ministrul Gabriel Petrea, pe platforma ArcelorMital Roman

Ministrul Gabriel Petrea, pe platforma ArcelorMital Roman

 

Vineri, 19 mai, ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, a fost prezent pe platforma fabricii ArcelorMittal Roman, în cadrul vizitei pe care ministrul a întreprins-o în municipiul nostru. La ArcelorMittal Roman, ministrul Petrea a avut discuții cu reprezentanți ai conducerii uzinei și ai sindicatului, asupra problemelor cu care se confruntă acest domeniu.

 

„Discuția cu partea sindicală a fost foarte constructivă. Eu m-am mai văzut cu ei, la București, într-o discuție care a cuprins toată ramura de activitate siderurgie-metalurgie. Am discutat acum despre probleme punctuale, care au apărut în principal la Casa de Pensii. Nu am intrat în discuții despre un eventual conflict între angajator și sindicat, pentru că niciuna dintre părți nu a precizat acest lucru. Este încheiat un Contract colectiv de muncă (CCM) la combinat și, până în acest moment, nu am informații că ar fi probleme. Într-adevăr, negocierile au fost unele mai dure. Eu vreau să vă spun că această negociere a CCM este una bună, mai ales că pune pe masă totalitatea problemelor cu care se confruntă un angajator”, a precizat ministrul Gabriel Petrea, în cadrul unei conferințe de presă.

În cadrul vizitei pe platforma ArcelorMittal Roman, Gabriel Petrea a discutat cu cei prezenți despre majorarea salariului minim pe economie în fiecare an cu câte 100 de lei, conform programului de guvernare, precum și despre faptul că este nevoie de o profesionalizare a resursei umane. „Mi s-a adus în vedere că majoritatea angajaților din combinat sunt aproape de vârsta pensionării și că trebuie găsită o soluție cu privire la formarea resursei umane. Avem acum două posibilități, învățământul dual și Legea uceniciei, lege care este în procedură de urgență în parlament. Am convenit cu dumnealor că vor apela la AJOFM pentru a încerca să facă un parteneriat în acest sens”, a mai precizat ministrul.

„Au fost discuții constructive, sper eu, am preluat problemele și le vom dezbate la nivel național. O să revin în municipiul Roman, inclusiv la ArcelorMittal, pentru că am primit mai multe solicitări în întâlnirile de azi de la Roman și cred eu că, pentru a putea găsi rezolvarea unor probleme, este nevoie de dialog, este nevoie de consultare și am invitat toți partenerii cu care am dialogat astăzi să rămânem în permanent contact și toate problemele acestora să putem să le dezbatem și să le căutăm soluționări”, a mai afirmat ministrul Consultării Publice și Dialogului Social.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Bla-bla bla,la-la, adica NIMIC. Aceeasi limba de lemn a PCR-istilor. Despre taiera la fier vechi a utilajelor bune din fabrica, despre concedierea mascata a oamenilor, despre distrugerea acestei industrii in Roman – iar NIMIC! Nu sunteti in stare de nimic, PSD-istilor! Va urmariti numai scopurile personale, bagati la buzunar, iar de oameni si de industria romaneasca, nu va pasa! Doar porcii ce mai au cautare la PSD, ca sunt ca si copiii lui Dragnea ….