Ministrul Fondurilor Europene a participat la şedinţa CDR Nord-Est

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Nord-Est s-a reunit joi, pentru ultima dată în acest an, eveniment care i-a adus împreună pe Ministrul Fondurilor Europene, prefectul judeţului, precum şi pe preşedinţii consiliilor judeţene şi reprezentanţi ai primăriilor şi consiliilor locale din regiune.

Joi, la Piatra Neamţ a avut loc ultima şedinţă din acest an a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, organul deliberativ pentru Agenţia pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Est. La eveniment au participat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, prefectul judeţului Neamţ, George Lazăr, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Culiţă Tărâţă, preşedinţii consiliilor judeţene şi reprezentanţi ai primăriilor şi consiliilor locale din regiune. În cadrul şedinţei s-au prezentat informări cu privire la evoluţia implementării programelor POR şi POSCCE în regiunea Nord-Est, activitatea Centrului Regional de Studii Nord-Est, stadiul activităţilor de planificare şi programare pentru perioada 2014-2020. „Această întâlnire a fost una deosebit de benefică pentru factorii de decizie din Regiunea Nord-Est. Este important ca fondurile europene  să fie folosite corect, eficient şi în concordanţă cu nevoile cetăţenilor. Planul de Dezvoltare Regională Nord-Est 2014-2020 este unul adaptat specificului şi necesităţilor regiunii, astfel proiectele strategice se vor concentra pe domenii ce vizează modernizarea infrastructurii urbane, a infrastructurii aferente serviciilor de sănătate, crearea infrastructurii de afaceri şi, nu în ultimul rând, reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene”, a declarat prefectul George Lazăr.SONY DSC

Prezent pentru prima dată la un astfel de eveniment regional, Eugen Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene, a declarat: „Încă de la preluarea portofoliului, preocuparea noastră permanentă a fost aceea de a simplifica şi fluidiza mecanismul de implementare a fondurilor europene. Eforturile făcute în anul 2013 au condus la atingerea unui record în acest sens, iar demersurile vor continua. Perioada 2014-2020 va fi ultimul exerciţiu de programare în care România va beneficia de o alocare financiară consistentă, de aceea este extrem de importantă stabilirea atenta a priorităţilor de finanţare”.

„La final, când tragem linie şi ne uităm la gradul de absorbţie de 62% pe POR, comparativ cu 48% la nivel naţional, la ritmul alert al implementării POS CCE şi la încrederea dobândită în acest program de beneficiarii privaţi, ne încearcă un sentiment de satisfacţie, dar şi de responsabilizare pentru activităţile viitoare. Ne bucurăm că în toate demersurile noastre ne-am putut baza pe sprijinul Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, iar vizita domnului Ministru Teodorovici şi implicarea activă a domniei sale în şedinţa noastră de lucru ne onorează”, a declarat Constantin Apostol, director general ADR Nord-Est.


COMENTARII

WORDPRESS: 0