Ministrul Ecaterina Andronescu este așteptat la „Roman-Vodă”

Dimensiune text

Ministrul Educației a fost invitat la sărbătorirea a 140 de ani de la inaugurarea școlii. Zilele de aur ale CNRV vor fi onorate de foști elevi care au dus prestigiul Romanului în țară și peste hotare.
Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a fost invitat să participe la festivitățile ce vor fi organizate, vineri și sîmbătă, la Colegiul Național „Roman-Vodă”, pentru a marca împlinirea a 140 de ani de la înființarea școlii. Pe lista invitaților care au confirmat deja prezența la eveniment se regăsesc nume sonore, care au trecut prin colegiul romașcan ca elevi și care au dus apoi, mai departe, în țară sau în străinătate, numele și spiritul colegiului romașcan.

Printre aceștia se numără Sorin Dimitriu, director al Camerei de Comerț București, Andrei Dimitriu, director al Ateneului Român, care va veni însoțit și de o mică orchestră, ce va concerta în cadrul festivităților de la „Roman-Vodă”, Șerban Ursu, fost secretar general al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, și soția sa Gina Ursu, medic cardiolog în București, asistent universitar doctor Doris Mironescu, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, arhitect Gheorghe Ionașcu, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România, profesorul și publicistul Radu Moțoc, care va aduce cu domnia sa și o impresionantă colecție de tablouri și litografii, numită „Galeria voievozilor”, care va fi expusă în holul corpului A al liceului, scriitorii Gheorghe Neagu și Dumitru Crăciun.

Acestora li se vor alătura reprezentanți ai administrației locale, ai Inspectoratului Școlar Județean Neamț, oameni de cultură și reprezentanți ai mediului de afaceri din oraș, alături de directori ai unităților școlare din Roman și din județ.

Zilele Colegiului Național „Roman-Vodă” vor debuta vineri, 28 septembrie, cu o sesiune de referate și comunicări ale elevilor și profesorilor din „Roman-Vodă”, vernisajul expozițiilor „Galeria voievozilor” și a primei expoziții de pictură semnate de profesoara Georgeta Stoian, incluzînd și competiții sportive reunite sub genericul „Memorialul Ioan Vega”. Ziua de vineri se va încheia cu lansări de carte.

Vor fi prezentate publicului volume semnate de foști profesori sau elevi ai școlii, profesorul Gheorghe A. M. Ciobanu, profesorul Violeta Lăcătușu, profesor universitar doctor Marius Băcescu, profesor universitar doctor Vladimir Osiac, conferențiar doctor Gheorghe Ionașcu, inginer Florin Vasile Bratu și profesorul Tit Tihon. Sîmbătă, 29 septembrie, în aula „Garabet Ibrăileanu” a Colegiului Național „Roman-Vodă” va avea loc o întîlnire de suflet a fiilor colegiului romașcan, o întîlnire între diverse generații care au crescut și au învățat în „Roman-Vodă”. Întîlnirea se va încheia cu vizitarea Muzeului Hogaș.

[sam_ad id=”89″ codes=”true”]


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Dana 8 ani

    Lipseste Andreea Marin? Cum se poate sa uitati de asa o personalitate? Ce profesori universitari, doctori, conferentiari…daca nu au prezentat ,,Surprize, surprize”, nu au valoare! (sper ca veti percepe tenta ironica).

    In alta ordine de idei, felicitari celor care trudesc la organizarea acestui eveniment si ,,La multi ani!” CNRV cu cat mai multe realizari!