Ministrul Berca vrea un nou statut al polițistului

Dimensiune text

Șeful MAI vrea ca polițiștii să aibă un statut prin care să lucreze mai eficient și să fie mai bine apărați de incidentele din teren. Anul acesta, la IPJ Neamț vor ajunge 57 de agenți de poliție.

Șeful MAI vrea ca polițiștii să aibă un statut prin care să lucreze mai eficient și să fie mai bine apărați de incidentele din teren. Anul acesta, la IPJ Neamț vor ajunge 57 de agenți de poliție.

 

 

Discutată de mai mult timp, modificarea statutului polițitului a fost confirmată de Gabriel Berca, ministrul Administrației și Internelor. Acesta a fost, vineri, într-o vizită de lucru în județul Neamț și s-a întîlnit cu reprezentanții mai multor instituții, printre care și inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Neamț, comisarul șef Paul Tablan. În cadrul întîlnirii, la care a participat și secretarul de stat Petre Tobă, ministrul a prezentat prioritățile pentru acest an, punînd accent pe combaterea evaziunii fiscale și pe atragerea de fonduri europene. Ministrul a subliniat faptul că este nevoie de un statut al polițistului care să-l apere, dar, în același timp, să-l și oblige. „După părerea mea, polițistul nu trebuie să aibă un statut de funcționar public. Polițistul care apără siguranța cetățeanului trebuie să fie la dispoziția acestuia 24 de ore din 24. Polițistul, jandarmul și pompierul trebuie să aibă un statut care să-i permită să intervină eficient, iar în cazul în care o persoană ultragiază un reprezentant al legii, acel om trebuie să suporte, de îndată, consecințele faptelor sale. Vă asigur că, după ce avem modificările la statutul polițistului, voi merge cu acesta în Parlament și îl voi susține„, a afirmat Gabriel Berca.

Ministrul a subliniat necesitatea unui ghid al carierei, prin care absolvenții școlilor de poliție care își îndeplinesc atribuțiile exemplar să-și găsească locul potrivit într-un sistem care să le asigure stabilitate profesională.
Gabriel Berca a solicitat șefului IPJ Neamț ca cei 57 de agenți de poliție care își finalizează studiile la școlile de profil și vor fi repartizați în județ să fie distribuiți acolo unde este nevoie. Totodată, ministrul a cerut celor prezenți la întîlnire corectitudine și neimplicare politică în campania electorală și în ziua votului.


COMENTARII

WORDPRESS: 0