Ministerul Sănătății promite sprijin pentru Spitalul Roman

Dimensiune text

Conducerea Spitalului Municipal de Urgență Roman a anunțat că, recent, s-au purtat negocieri cu reprezentanții Ministerului Sănătății, care au promis sprijin pe două direcții pentru spital. Una privește acreditarea spitalului, iar cealalată finalizarea lucrărilor de termoizolare exterioară.

 

 

Întrucât, anul trecut, Ministerul Sănătății nu a mai acordat partea sa de finanțare, conducerea spitalului a primit promisiunea că banii vor alocați în acest an, pentru finalizarea lucrărilor la corpul B al instituției.

„Am avut o întâlnire cu domnul Iulian Chiriac, secretar de stat în Ministerul Sănății, și cu domnul Valentin Petrache, directorul Comisiei Naționale de Acreditare a Spitalelor (CONAS) și credem că, într-un final, discuțiile se vor materializa. Pe de o parte vorbim de o consultanță acordată de CONAS, în vederea eficientizării eforturilor noastre, iar pe de altă parte, din partea Ministerului Sănătății, vorbim de o finanțare pentru continuarea lucrărilor de izolare a corpului B al spitalului. Noi am prezentat situația actuală. Acum doi ani, am primit finanțare și am izolat partea din față. Am avut fonduri și pentru partea din spate, dar, pentru că a început un nou an, licitația s-a oprit, conform procedurilor bugetare, iar Ministerul ne-a retras acești bani. În 2012, nu am mai primit alocare bugetară pentru acest obiectiv. În acest an, din discuțiile avute, ni s-a promis că vom fi susținuți”, a declarat economist Leonard Achiriloaei, directorul financiar-contabil al spitalului.

Potrivit acestuia, sunt foarte mari șansele să se primească banii în acest an, mai ales că proiectul este întocmit deja, iar spitalul se află în faza de acreditare. „Noi sperăm să primim toată suma care a fost alocată, adică 300.000 de lei, dar putem suporta și noi o parte din investiții. În acest an, la Ministerul Sănătății se va pune accentul mai mult pe investiții în infrastructură, mai puțin pe partea de dotare, lucru care ne avantajează”, a mai spus directorul economic al spitalului.

[sam id=”3″ codes=”true”]COMENTARII

WORDPRESS: 0