Milioane de lei pentru străzile din Roman

Dimensiune text

Pe cele mai multe străzi se va turna covor asfaltic. Firme din Neamţ, Iaşi şi Bacău vor să repare străzile romaşcanilor. 

Administraţia locală este dispusă să cheltuie aproximativ 6.000.000 de lei pentru întreţinerea străzilor din Roman. Primăria municipiului Roman a solicitat o ofertă pentru furnizarea de „mixtură asfaltică (BA8, BAPC16, BADPC25) şi emulsie bituminoasă cationică EBCR 60” pentru reparaţia străzilor, aleilor şi trotuarelor. Valoarea estimată a acestui contract este de 562.852 de lei.

O altă cerere de ofertă a Primăriei este pentru executarea de lucrări de reparaţii pe străzi. Valoarea estimată minimă este de 5.301.127 de lei fără TVA şi reprezintă valoarea estimată a contractului, valoare în funcţie de care se vor elabora şi evalua ofertele. Valoarea maximă estimată este de 5.831.240 lei fără TVA şi reprezintă valoarea estimată ce conţine şi posibilele suplimentări ce pot fi achiziţionate ulterior, în procent de 10% din 5.301.127 de lei fără TVA.

Pentru contractul de peste 5.000.000 de lei, de întreţinere a străzilor din Roman, s-au înscris următorii ofertanţi: asocierea Imrom SA şi Star Prest SRL, PHR Construct Solutions SRL – cu Occidental Construct şi Drupo Neamţ drept terţi susţinători, SC Darcons, Danlin XXL SRL – cu Enviro Construct SRL Iaşi ca terţ susţinător, Eky Sam SRL Târgu-Frumos şi SC Rencon Drumuri din Mărgineni, judeţul Bacău – cu Electronus Piaf SRL Bacău ca terţ susţinător.

Firma sau asocierea care va câştiga licitaţia va trebui să se ocupe de repararea tuturor fisurilor şi crăpăturilor, a gropilor şi degradărilor îngheţ-dezgheţ sau a tasărilor, indiferent de „îmbrăcămintea” străzii.

În urma acestui contract, vor beneficia de reparaţii cu covor asfaltic străzile: Aprodu Arbore – tronsonul din spatele Pieţei Centrale până la intersecţia cu Sucedava şi tronsonul dintre Sucedava şi Miron Costin -, Smirodava, C.A. Rosetti, Mihai Eminescu, Moldovei, Matei Millo, Primăverii, Islazului, Mihai Viteazu, Ogoarelor, Eternităţii, Aleea Florilor, Nordului, Aviatorilor, 22 Decembrie, Roman Vodă, Dr. Koch, Eroilor, Parcului, Martir Horia, Aleea Dumbrava Roşie, scuarul din bulevardul Republicii, Bucovinei şi Petru Rareş.

Pe strada Maramureşului se vor face reparaţii cu covor asfaltic în două straturi. Pe bulevardul Republicii, de la intersecţia cu strada Tineretului până la intersecţia cu strada Bogdan Dragoş, se va repara covorul asfaltic, dar şi stratul suport. Acelaşi lucru se va întâmpla pe strada Primăverii, de la intersecţia cu strada Ion Nanu până la sensul giratoriu, dar şi pe strada Bogdan Dragoş, de la „Central” până la „Abator”. De la „Abator” până în zona Pastila Iaz se va aşterne covor asfaltic, dar nu se va repara stratul suport. Covor asfaltic se va turna şi pe strada Islazului – de la intersecţia cu strada Ciocârliei până la sensul giratoriu -, bulevardul Roman Muşat – de la intersecţia cu bulevardul Republicii până la intersecţia cu strada Mihai Viteazu – şi în sensul giratoriu de la Favorit. În plus, la Favorit se va repara şi stratul suport.

Alte şapte străzi – Martir Cloşca, Siretului, Gheorghe Doja, Dumbrava Roşie, Profesor Dumitru Mărtinaş, Panaite Moşoiu şi Mihai Viteazu (de la autogară la cimitir) – vor fi reparate prin plombări.COMENTARII

WORDPRESS: 4
 • Spaguta 5 ani

  O curiozitate, pe care toti romascanii o au… Strada Tineretului, care a fost asfaltata anul trecut, pe banii cui se reface? Arata ca dupa un razboi. Sau v-ati hotarat sa puneti borduri, ca sa mascati rahatul de anul trecut? Daca strazile enumerate mai sus vor fi asfaltate ca cea de anul trecut, mai degraba va lasati de meserie!!

  • GIGI 5 ani

   Vezi-ti de treaba ta ba nene,asta te …. grija? PE A CUI BANI?

   • Tot Spaguta 5 ani

    Tu ori faci parte din turma de hoti care a participat la asfaltat, ori esti prost… Cum sa nu ma intereseze, atata timp cat conduc o masina pe care o distrug pe strazile astea de cacao si altii baga bani mei si ai altora in buzunar, jucandu-se de-a asfaltatul?!

 • TICA 5 ani

  ai cui BANI,ale cui STRAZI!?