Prima paginăActualitate

„Mijalău”, prins de polițiști ascuns într-o locuință din Roman. Era dat în urmărire internațională

„Mijalău”, prins de polițiști ascuns într-o locuință din Roman. Era dat în urmărire internațională

Dimensiune text

 

Joi seara, 30 martie, în cadrul unei acţiuni desfăşurate de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman, împreună cu luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale Neamţ şi cadrele Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamţ, un bărbat urmărit național și internațional a fost depistat pe raza municipiului Roman.

Florin Homea, zis „Mijalău”, în vârstă de 43 de ani, din Roman, se ascundea într-un imobil de pe raza orașului, sustrăgându-se de la executarea pedepsei de trei ani şi două luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă. Bărbatul a fost transportat şi depus în Penitenciarul Bacău, acțiunea beneficiind de suportul operativ al specialiștilor Serviciului de Operațiuni Speciale Neamţ şi Serviciului de Investigații Criminale Neamţ.

 

A pus în pericol viața unui polițist

„În fapt, la data de 12 martie 2014, polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Oniceni au oprit, în trafic, pe raza comunei Poienari, un autoturism condus de inculpat, în care se afla cantitatea de 11.200 ţigarete marcate fiscal necorespunzător, având banderole cu inscripţia Republica Ucraina, Republica Moldova şi Federaţia Rusă”, informează un comunicat al IPJ Neamț.

Totodată, la data de 13 mai 2014, în jurul orei 18, un echipaj de poliție rutieră l-au oprit în trafic pe Florin Homea, care conducea un autovehicul pe strada Mihai Viteazu din Roman şi care nu a respectat regimul legal de viteză. În acea după-amiază, agentul principal Claudiu Panaite şi agentul şef Ciprian Dominte monitorizau circulația pe strada Mihai Viteazu. La ora 18.00, cei doi au oprit un bărbat din Roman care conducea un BMW. Acestuia i-au verificat actele, însă apoi polițiștii au văzut că spre ei se îndrepta cu mare viteză un alt autoturism, în care se afla Homea, căruia i-au făcut semn să oprească. Homea a oprit la câteva zeci de metri de maşina de poliţie. I-au fost cerute documentele, dar Florin Homea nu avea actele la el.

În spatele maşinii, pe podea, unul dintre poliţişti a observat două pungi cu mai multe pachete de ţigări. Polițistul i-a solicitat lui Mijalău să arate ce are în pungi, dar acesta a urcat la volan şi a încercat să plece de pe loc. În acel moment, agentul principal Panaite a băgat mâna pe geamul deschis al portierei din stânga faţă, vrând să scoată cheia din contact. Mijalău a reuşit să plece cu mașina şi l-a târât pe poliţist pe o distanţă de câteva zeci de metri. În timpul acesta, primul șofer oprit de poliţişti, văzând că poliţistul este tras de maşina lui Homea, şi-a pus autoturismul în mijlocul străzii, așa încât Homea să nu mai poată trece. Nici poliţistul Ciprian Dominte nu a stat pasiv: a urcat în maşina de poliţie şi l-a blocat pe Mijalău din spate. Fără sorți de scăpare şi pentru că poliţistul Claudiu Panaite reuşise să-i îndoaie cheia în contact, Mijalău a oprit. A fost imobilizat de poliţişti şi reţinut atunci pentru 24 de ore, sub acuzaţia săvârşirii infracţiunilor de ultraj şi contrabandă cu ţigări, suspiciunile poliţiştilor dovedindu-se corecte: Homea avea în maşină sute de pachete de ţigări din Ucraina.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0