Mii de participanți, sâmbătă, la Ziua Tineretului de la Săbăoani

Mii de participanți, sâmbătă, la Ziua Tineretului de la Săbăoani

 

 

Peste 3.000 de tineri, preoţi şi persoane consacrate au participat la Ziua Tineretului la nivel diecezan, organizată în acest an la Săbăoani, sâmbătă, 5 mai. Sărbătoarea a stat sub tema Zilei Mondiale a Tineretului de anul acesta: „Nu te teme, Marie, pentru că ai aflat har la Dumnezeu” (Lc 1,30) şi s-a înscris în rândul întâlnirilor diecezane de tineret care se desfăşoară an de an în prima zi de sâmbătă a lunii mai.

Gazda miilor de tineri, care au venit din peste 100 de parohii din Dieceza de Iași, a fost Parohia „Sf. Mihail, Arhanghelul”, în colaborare cu celelalte parohii din localitate.

Ziua a fost precedată de o procesiune cu crucea și icoana Zilei Tineretului pe străzile din Săbăoani, de Sfânta Liturghie și de un moment de adorație euharistică împreună cu voluntarii. La celebrări au participat și autorități locale și județene, primarul comunei Săbăoani, Valeria Dascălu, precum și episcopii Diecezei de Iași, PS Petru Gherghel și PS Aurel Percă, iar după Sfânta Liturghie participanții s-au adunat la Festivalul Tinerilor.

„Noutatea de anul acesta de la Ziua Tineretului de la Săbăoani a fost inițiativa #WeColorFaith, care a dat culoare atât credinței, cât și fețelor și hainelor tinerilor participanți, prin norul de pudră colorată care s-a înălțat la finalul Festivalului Tinerilor, culori ale iubirii, așa cum le-a numit PS Petru. Rugăciunea de încheiere a fost rostită sub binecuvântarea episcopilor noștri, care și-au exprimat deja dorința de a-i reîntâlni pe tinerii prezenți la Săbăoani și anul viitor, în cadrul întâlnirilor decanale”, menționează portalul tinericonectati.ro, într-un material pe care îl puteți găsi integral la acest link.

 

 

Foto: tinericonectati.ro

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0