Mii de nemţeni aşteaptă un bilet de tratament balnear

Dimensiune text

3.049 de pensionari din judeţul Neamţ au depus o cerere pentru a primi un bilet de tratament balnear.

La Casa de Pensii Neamţ, la data de 3 februarie erau înregistrate 3.049 cereri de acordare a biletelor de tratament. La începutul fiecărui an, Casa Naţională de Pensii Publice contractează locuri la tratament balnear, în limita fondurilor aprobate prin bugetul asigurărilor sociale de stat, repartizând, ulterior, biletele de tratament fiecărei case judeţene de pensii, în funcţie de numărul total de potenţiali beneficiari şi în funcţie de valorificările din anii precedenţi. Până acum, pensionarii primeau primele bilete de tratament în luna martie a fiecărui an. „Până la această dată, Casa Naţională de Pensii Publice nu a alocat încă biletele de tratament balnear aferente anului 2014”, a declarat Oana Fodor, purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Pensii Neamţ.

Criteriile pe baza cărora se acordă bilete pentru tratament balnear, precum şi nivelul contribuţiei băneşti individuale a asiguraţilor şi a pensionarilor se aprobă anual, prin ordin comun al conducătorilor Casei Naţionale de Pensii şi ai caselor de pensii sectoriale.

„Precizăm faptul că Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre privind acordarea prestaţiilor sub forma biletelor de tratament balnear, pentru 2014, prin sistemul organizat şi administrat de Casa Naţională de Pensii Publice, care se află postat pe site-ul Ministerului”, a precizat Oana Fodor.

Până acum, instituţia a primit, în medie, aproximativ 200 de bilete de tratament balnear pe lună, în diferite staţiuni din ţară, printre care Felix, Bălţăteşti, Vatra Dornei, Techirghiol, Slănic Moldova, Nicolina, Covasna, Căciulata, Lacu Sărat, Tîrgu Ocna, 1 Mai sau Mangalia.Articol mai nou

COMENTARII

WORDPRESS: 0