Prima paginăCulturalTimp liber

Mihail Horia ne oferă o seară Mozart în turneul „Pianul Călător”

Dimensiune text

Pianistul Mihail Horia va concerta la Roman sâmbătă, 29 martie.  Mozart va fi muza călătoriei muzicale. Intrarea la concert este liberă.

Sâmbătă, 29 martie, pianistul Mihail Horia va ajunge la Roman şi va susţine, la Casa de Cultură, un concert menit să aducă bucurie iubitorilor de muzică bună. După seara de gală, pianul, pus la dispoziţie de Radio România, va rămâne în sediul Casei de Cultură. Concertul de la Roman este programat la ora 19.00, iar intrarea este liberă.

În perioada 21 martie – 14 mai, pianistul Mihail Horia va susţine spectacole în cadrul turneului naţional „Pianul Călător”, ajuns în acest an la cea de-a IV-a ediţie. Traseul străbătut va acoperi toate zonele istorice ale ţării.

Turneul „Pianul Călător” cuprinde 13 oraşe din România, dar şi din străinătate – New York şi Chişinău. „100% Mozart” este titlul turneului din acest an, o frumoasă poveste muzicală istorisită de trei ani la rând de tânărul pianist Mihail Horia, solist al Orchestrei şi Corului Radio. Turneul cuprinde un program atractiv, cu recitaluri şi concerte în localităţi unde nu există piane de concert performante. Organizatorii evenimentului sunt Centrul Cultural Media Radio România, Radio România Cultural şi Accendo. Fiecare din ediţiile precedente a avut la bază o poveste despre muzică. Anul acesta, Mozart va fi muza călătoriei muzicale a pianistului Mihail Horia.

Mihail Horia este unul din cei mai importanţi artişti ai momentului, care s-a impus în atenţia publicului larg din întreaga ţară graţie turneelor din ultimii ani, în care a apărut atât ca protagonist, cât şi ca partener al altor muzicieni: „Pianul călător”, „Flautul de aur”, „Duelul Viorilor” şi „Vioara lui Enescu la sate”.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0