Microfoane la Spital, la CPU

Microfoane la Spital, la CPU

Revelion solicitant la Spital
Aglomeraţie mare la CPU de Crăciun
Cât câștigă angajații de la CPU

 

Spitalul Roman - centrul de primire urgente - intrare CPUConducerea Spitalului Municipal de Urgenţă Roman vrea să schimbe regulile de funcţionare la Centrul de Primiri Urgenţe (CPU), în beneficiul pacienţilor, dar şi al cadrelor medicale. În acest sens, pe lângă camerele de supraveghere instalate în CPU, se vor monta şi microfoane, iar unele investigaţii li se vor înmâna pacienţilor doar contra cost.

Copiile după analizele la sânge şi ecografiile, doar contra cost

Managerul unităţii medicale, doctorul Maria Andrici, spune că a discutat cu medicul coordonator al CPU legat de unele aspecte ce trebuie modificate la regulamentul de ordine internă şi care, mai apoi, trebuie aprobat de conducerea Spitalului.

„Tuturor pacienţilor cu vârsta de peste 35 de ani li se vor efectua EKG. În cazul în care un pacient rămâne în CPU mai mult de 12 ore, nici nu este internat şi nici externat, se va forma o comisie care va decide ce se va întâmpla cu bolnavul. Tratamentele sau schimbatul pansamentelor nu se fac în CPU, pacienţii fiind îndrumaţi către centrele de permanenţă. De asemenea, pacienţii pot pleca din CPU şi cu o recomandare, nefiind obligatoriu ca medicul să prescrie şi o reţetă. O altă noutate constă în aceea că eliberarea unor copii după analize sau investigaţiile la ecograf se vor face doar contra cost. Asta deoarece s-a observat că sunt pacienţi care vin la CPU numai ca să-şi facă analizele şi să vadă dacă sunt aceleaşi sau să ceară părerea mai multor medici. Copii după aceste documente se vor da doar contra cost, cu o cerere depusă la sediul administrativ”, a declarat doctorul Maria Andrici, care a precizat că analizele la sânge – în copie vor costa 30 de lei. Numai radiografiile se vor elibera gratuit, pentru ca pacienţii să nu fie iradiaţi inutil.

Înregistrările pot fi cerute şi de pacienţi sau aparţinători

Pentru că nu, de puţine ori, în CPU au existat nemulţumiri din partea pacienţilor sau rudelor la adresa medicilor, dar şi în sens invers, unele cadre medicale fiind chiar agresate verbal şi fizic, conducerea unităţii au decis să instaleze şi microfoane, în prezent existând doar camere video, fără flux audio.

„Serviciul tehnic din cadrul Spitalului se ocupă acum de tot ceea ce trebuie înlocuit pentru ca sistemul să funcţioneze şi video, şi audio. Vom vedea exact unde vom amplasa microfoanele. Toate înregistrările, video şi audio, vor fi stocate pentru minim 21 de zile”, a declarat Leonard Achiriloaei, directorul economic al Spitalului.

Managerul unităţii spune că la înregistrări va avea acces şi Poliţia, dar şi pacienţii sau aparţinătorii, în cazul în care fac o sesizare în acest sens.

„Dacă cineva face o reclamaţie, atunci aceasta va ajunge la comisia de etică şi de disciplină, care o va analiza. În comisia de etică, cele două părţi au dreptul de a asculta toate părerile şi, bineînţeles, în momentul acela pot vedea şi imaginile şi asculta convorbirile”, a precizat managerul Andrici.

În urmă cu două luni, medicul coordonator al CPU a fost agresat de un pacient, adus cu Ambulanţa după ce fusese găsit băut pe carosabil, „bolnavul” spărgând inclusiv geamul de la unul din saloanele din centru. Pe baza imaginilor, acesta va răspunde în faţa legii, fiind obligat să refacă şi ceea ce a stricat. În acelaşi timp, şi unii pacienţi sau rude s-au plâns de comportamentul unor cadre medicale, care le-ar fi vorbit pe un ton necuviincios sau nu le-ar fi oferit, în opinia lor, atenţia cuvenită.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!