Microbuz gratuit pentru elevii de la Școala Specială

Dimensiune text

Microbuzul a fost donat de o asociaţie caritabilă din Italia şi a început să circule de luni, 10 februarie.

Începutul celui de-al doilea semestru al acestui an şcolar a marcat o premieră pentru elevii care frecventează în regim de zi Centrul Școlar pentru Educaţie Incluzivă din Roman. Aceştia au la dispoziţie un microbuz, destinat doar lor, care îi duce la şcoală şi îi aduce apoi acasă. Microbuzul a fost primit cu titlu de donaţie din partea unei fundaţii caritabile din Italia, şcolii romaşcane revenindu-i sarcina de a se ocupa de formalităţile necesare pentru înscrierea în circulaţie a mijlocului de transport.

„Reprezentanţi ai fundaţiei italiene au fost în vizită în şcoala noastră, au văzut elevii, le-am arătat câteva din activităţile noastre, modul în care lucrăm cu elevii, planurile noastre de viitor şi am reuşit să îi convingem de necesitatea achiziţionării unui mijloc de transport pentru elevii noştri. Punerea în circulaţie a microbuzului propriu este o mare realizare pentru noi, care ne apropie de standardele oferite de şcolile europene. Nu trebuie să uităm că elevii noştri sunt elevi cu cerinţe speciale, care nu se pot deplasa singuri spre şcoală şi înapoi acasă şi, de multe ori, am fost puşi în situaţia de a avea elevi absenţi pentru că părinţii nu au putut să-i aducă la şcoală”, a spus directorul Centrului Școlar pentru Educaţie Incluzivă, profesorul Benone Damian.

Microbuzul are un traseu stabilit din oraş, cu un orar cunoscut de părinţii elevilor care merg cu microbuzul. Este posibil ca, în perioada următoare, traseul microbuzului să fie extins şi în câteva comune apropiate Romanului, de unde vin elevi la centru. 30 de copii de vârste diferite frecventează în regim de zi cursurile Centrului Școlar pentru Educaţie Incluzivă din Roman.COMENTARII

WORDPRESS: 0