Micii sportivi s-au întrecut în cadrul „Cupei Wilson” la Tenis 10

Micii sportivi s-au întrecut în cadrul „Cupei Wilson” la Tenis 10

 

 

Duminică, 18 martie, s-a desfășurat la Săbăoani, în sala de sport a Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri”, „Cupa Wilson”, competiție națională de tenis de câmp – Tenis 10, organizată de Tenis Club Municipal Roman, în parteneriat cu Primăria comunei Săbăoani, sub egida Federația Română de Tenis.

La acest eveniment sportiv au participat copii din Piatra Neamț, Rădăuți, Suceava, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Roman, Nisiporești, Gherăești, Pildești și Săbăoani. Toți copiii au primit câte o medalie și o diplomă, iar cei clasați pe primele trei locuri la categoria lor au primit câte un set de mingi din partea firmei New Sport Solutions din București.

La categoria „Roșu starter”, locul I a fost ocupat de Adelina R. Mihalache (Roman), locul II de Dennis Filipciuc (Fălticeni), locul III de Fabian Ciobanu (Pildești), iar locul IV de Rareș Pal (Nisiporești).

La categoria „Roșu challenger”, locul I a fost ocupat de Iustin Andrei (Fălticeni), locul II de Matei Ursache (Fălticeni), locul III de Teodora Sfîrnaciuc (Rădăuți), iar locul IV de Aris Anton.

La categoria „Portocaliu starter”, locul I a fost ocupat de Bianca Gal (Săbăoani), locul II de Denis Tofan (Roman), locul III de Karina Tuchiak (Roman), iar locul IV de Daria Cocuț (Roman).

La categoria „Portocaliu challenger”, locul I a fost ocupat de Karlo Piticaru (Câmpulung Moldovenesc), locul II de Robert Prelipcean, locul III de Philippe Colta (Săbăoani), iar locul IV de Beatrice Doboș (Săbăoani).

La categoria „Albastru”, locul I a fost ocupat de Augustin Vacaru (Săbăoani), locul II de Federico Trifescu (Pildești), locul III de Alexandru Luca (Roman), iar locul IV de Emanuel Iștoc (Gherăești).

„Copiii nu pot veni la orele de antrenament doar să se antreneze și să plece acasă, ei au nevoie de un obiectiv, de un stimulent care să-i întărâte să muncească mai mult, să-i determine sa fie din ce în ce mai buni. Ei trebuie să evolueze treptat, prin competiții jucate în mod armonios. Un copil care a urcat la următorul nivel din tenis nu trebuie să se întoarcă înapoi, ci trebuie să rămână acolo și să muncească pentru a deveni din ce în ce mai bun. În cadrul competițiilor Tenis 10 ale Federației Române de Tenis, pe primul loc se afla copilul, micul jucător de tenis care are vârsta între 5 – 10 ani, care trebuie ajutat să crească armonios, să evolueze treptat și sănătos prin practicarea tenisului de câmp”, a afirmat directorul turneului, Simona Balan, instructor de tenis în cadrul TCM Roman.

Tenis 10 reprezintă un proiect al Federaţiei Române de Tenis şi al federației internaționale, scopul proiectului reprezentându-l creşterea numărului de practicanţi ai jocului de tenis la nivel mondial. Competiţia Tenis 10 face trecerea progresivă la turneele de categoria U10 şi se adresează copiilor. Întrecerile au un grad mic de dificultate, scopul principal fiind participarea, şi nu performanţa.

 

 

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0