Micii şahişti din comuna Ion Creangă, învingători la turneul „Fulg de nea”

Dimensiune text

Concursul s-a desfăşurat în cadrul proiectului „Șahul, piatra de încercare a inteligenţei”.

sahȘcoala „Vasile Alecsandri” din Roman a găzduit sâmbătă, 31 ianuarie 2015, un concurs de şah rezervat elevilor de gimnaziu. „Am invitat să participe elevi de la şcolile generale din municipiul Roman şi din localităţile arondate acestuia, precum Ion Creangă, Tămăşeni, Adjudeni, Bozieni şi altele. Împreună cu Bogdan Creţulescu, profesor la Școala «Vasile Alecsandri», dar şi cu alţi colegi de la alte şcoli, am decis ca această primă ediţie să se numească «Fulg de nea», competiţie din cadrul proiectului «Șahul, piatra de încercare a inteligenţei». Important este să avem cât mai mulţi copii atraşi către şah”, a afirmat Cătălin Artene, profesor la Școala generală din comuna Ion Creangă.

Au participat 22 de copii, 10 fete şi 12 băieţi, în principal elevi de la şcolile din Ion Creangă, Tămăşeni, Liceul Tehnologic Adjudeni şi de la şcolile „Vasile Alecsandri” şi „Calistrat Hogaş” din Roman.

sah„Ne aşteptam să vină mai mulţi copii şi de la mai multe şcoli. Trebuie să recunoaştem că a fost un concurs făcut, oarecum, în pripă, neanunţat din timp. Sunt sigur că doritori de a participa ar mai fi fost. Avem cu toţii de învăţat. Ne propunem, în continuare, să mai organizăm turnee în care copiii să fie motivaţi şi stimulaţi cu ajutorul unor sponsori care iubesc sportul minţii. Mulţumim pentru sprijinul acordat conducerii Școlii «Vasile Alecsandri» – doamnei director, profesor Maria Campău”, a subliniat Cătălin Artene.

Turneul s-a desfăşurat în două faze. O primă rundă s-a disputat în sistem eliminatoriu, după care în concurs au mai rămas patru fete şi cinci băieţi, care au jucat fiecare cu fiecare.

La final, cei mai buni s-au dovedit a fi şahiştii din comuna Ion Creangă. La fete a învins Georgiana Podaru, cu 3 puncte, ea fiind urmată de Ioana Diaconu (Ion Creangă) şi Maria Ghiuzan (Adjudeni). În concursul masculin s-a impus Ciprian Enea (4 puncte), următorii clasaţi fiind Nicuşor Diaconu, tot de la Ion Creangă, respectiv Denis Fărăoanu (Tămăşeni).COMENTARII

WORDPRESS: 0