Micii atleți romașcani au avut rezultate bune la etapa de zonă a naționalelor

Mădălina Ciurdea

Mădălina Ciurdea

Șapte sportivi de la Clubul Atletic și Liceul cu Program Sportiv Roman s-au calificat la finalele Campionatului Național de atletism, la grupa copii. Mădălina Ciurdea și Roxana Nechita au câștigat probele în care au concurat.

 

 

Sâmbătă și duminică, atleții de la grupele de copii de la Clubul Atletic (CA) și LPS Roman au dat ultimele examene, înainte de finalele Campionatului Național, în etapa de zonă de la Bacău. Șapte dintre ei, dintre care șase de la Clubul Atletic, le-au trecut și au reușit, astfel, să se califice în faza finală a competiției, care va avea loc în București în zilele 6 și 7 aprilie.

Mădălina Ciurdea (CA) și Roxana Nechita (LPS) au câștigat probele în care au concurat, săritura în lungime și viteză, cu rezultate care le îndreptățesc să spere la medalie în faza finală a întrecerii, în care vor fi prezenți și sportivii calificați la cealaltă etapă de zonă, desfășurată în aceeași perioadă, dar în București.

Mădălina Ciurdea, elevă a lui Iulian Corugă, a învins detașat la săritura în lungime la grupa copii C1 (născuți în 2000 și 2001) cu o cea mai bună încercare de 4,96 metri. De altfel, celelalte două tentative au măsurat cu câțiva centimetri mai puțin, 4,95 și 4,86 metri, dar au fost toate mai bune decât cele ale clasatei pe locul secund. „Obiectivul nostru în acest an este clasarea pe podium, cu o săritură de peste cinci metri”, spunea antrenorul Iulian Corugă la finalul anului trecut, iar rezultatele de acum ale elevei sale îi susțin afirmația.

Roxana Nechita, de la LPS, s-a impus, tot la grupa C1, în proba de 60 metri plat, cu timpul 8,71 secunde. Tot ea s-a clasat pe poziția a cincea la săritura în lungime, cu 4,45 metri, fiind urmată de colega sa Diana Mărtinaș, cu 4,43 metri.

Ceilalți calificați la finalele naționale de la Clubul Atletic sunt Darius Corniciug, Mihaela Alexandru, Mădălin Oprea, Matei Severin și Rebeca Bontaș, cu mențiunea că Rebeca nu a concurat la zonale, dar are rezultate care să-i permită obținerea de medalii, întrucât va merge la două probe, înălțime și lungime.

Darius Corniciug a terminat pe locul secund cursa de 600 de metri, cu timpul 1:57.39, la grupa C2. Mihaela Alexandru a fost a treia la triatlon, grupa C1, cu 1433 puncte, la trei puncte de locul secund. A avut rezultate mai bune la 60 metri plat și lungime, locurile 2 și 3, și a terminat pe locul 6 la 800 metri. Tot la triatlon, dar la grupa C2 (50 metri, lungime, 600 metri), Mădălin Oprea a fost al doilea, cu 555 puncte, iar Matei Severin al treilea, cu 551 puncte.

Orlando Ciobănel, de la CA, a avut al patrulea timp în preliminarii la 50 metri plat, 8,06 secunde, la grupa C2, dar a ratat în finală, deși avea șanse la podium.

„La etapa finală vor merge cei amintiți, selecția făcându-se și în funcție de șansele pe care le au la locuri cât mai bune. În principiu, sunt mulțumit de rezultatele de la etapa de zonă. Însă, finala este cea care mă interesează cel mai mult. Dacă vor ieși două sau trei medalii, va fi bine”, a declarat Traian Macovei, directorul Clubului Atletic Roman.


COMENTARII

WORDPRESS: 0