Home

Micii atleți din Roman au ieșit în față de Ziua României, în Bacău

Ștefania Luca s-a clasat pe locul al treilea la primul său concurs, Cupa „1 Decembrie”, 2012. Rebeca Bontaș, Mădălina Ciurdea, Paul Pleșca și Andrei Mărieș sunt la înălțime în proba cu același nume.

 

 

Viitorii mari campioni ai Romanului, în atletism, au ieșit în evidență și la concursul destinat categoriilor de copii, Cupa „1 Decembrie”, desfășurat în sala din Bacău, de Ziua Națională a României. Săritorii în înălțime de la Clubul Atletic au ajuns acolo, cel mai sus, unde le este locul și numele probei, dar nici alergătorii n-au fost mai prejos. Ștefania Luca, spre exemplu, este marea surpriză, plăcută, a concursului inter-județean din sala băcăuană de atletism.

 

„Bătăioasă, copil deștept și ascultător”

 

După concursul național Cupa „1 Decembrie”, rezervat categoriei copii, cea mai bucuroasă dintre profesorii antrenori de la Clubul Atletic Roman a fost Elisabeta Baciu (Lazăr), impresionată de fiecare dată când un copil ajunge să facă atletism, darămite când iese în evidență la chiar primul concurs, așa cum este acum Ștefania Luca, ocupantă a locului al treilea la alergare pe distanța de 600 metri. „Trebuie să recunosc că am avut o surpriză foarte plăcută, mai ales că Ștefania are foarte puțin timp de când practică sportul în cadru organizat. Este la categoria a doua de copii (C2), adică născută în 2002. N-a mai alergat niciodată la un concurs. Acesta, de la Bacău, a fost primul. A dus cursa foarte bine de la un capăt la celălalt și s-a clasat pe locul al treilea între cele 17 participante. Este bătăioasă. Multe fete sunt așa. Și-a dorit să iasă în frunte, chiar dacă a fost la prima sa experiență de acest gen. Mai mult: a ascultat. Este un copil deștept. I-am spus că voi merge după ea tot timpul, în spațiul din interiorul pistei. A reținut acest lucru și a alergat cu urechile ciulite la mine. A făcut exact ce i-am spus”, a declarat Elisabeta Baciu. Ștefania Luca a parcurs cei 600 de metri în timpul 2:04.07.

 

Înălțimea este la putere

 

O generație foarte bună de săritori în înălțime romașcani, legitimați la Clubul Atletic, este cea de la categoriile copii C1, născuți în anul 2000.

Duelul pentru supremație în țară, la grupa de vârstă amintită, se dă între romașcani, în special la masculin. Spre exemplu, campionul național Andrei Mărieș, elevul lui Iulian Corugă, a sărit tot 1,60 metri, la fel ca și vicecampionul Paul Pleșca, elev al lui Traian Macovei, dar a încheiat competiția pe locul secund, în urma lui Pleșca. „Rezultatul lui Andrei este bun spre foarte bun, pentru această perioadă a anului. Mă refer la graficul pe care îl avem în pregătire. Acum o săptămână, nu se mișca așa cum mă așteptam, dar s-a mobilizat foarte bine și a ajuns la cota programată. Poate fi considerat record personal acest rezultat de 1,60 metri, dar egalat. Nu a încheiat pe locul I deoarece a avut o primă săritură la 1,35 metri, în vreme ce colegul său a pornit de la 1,40 metri. În rest, au mers cap la cap. Obiectivul de atins în vara viitoare ar fi 1,75 metri”, a declarat Iulian Corugă. „Am încercat și la 1,65 metri, dar am greșit un pic la călcâi. Sunt oarecum mulțumit, dar știu că pot mai mult”, se încurajează Andrei Mărieș.

În aceeași probă a concurat și David Ciuraru, un alt medaliat romașcan la săritura în înălțime la campionatele naționale precedente, care a sărit doar 1,45 metri de acestă dată. Toți cei trei sportivi menționați au participat în afara concursului, ei fiind intrați la categoria superioară de vârstă, juniori III.

Fetele nu stau nici ele degeaba. Rebeca Bontaș, eleva lui Traian Macovei, directorul Clubului Atletic Roman, a sărit 1,30 metri și a ocupat locul întâi la copii C1, fiind urmată de Mădălina Ciurdea, colega sa de club.

 

Stau bine și la viteză sau săritura în lungime

 

Șirul rezultatelor bune și foarte bune ale atleților romașcani nu s-a oprit la cele mai sus menționate. Pleșca și Mărieș s-au clasat pe locurile I și al treilea în proba de 60 m plat, în afara concursului. Ciurdea a ocupat locul secund la săritura în lungime. Alte rezultate remarcabile au fost realizate de: Diana Mărtinaș (LPS Roman) – locul al treilea la aruncarea greutății (C1), Mădălin Oprea – al treilea la săritura în lungime (C2), Mădălina Baciu (LPS) – a patra la lungime (C2), Matei Severin, Roxana Nechita (LPS), Alexandra Calistru, Bianca Cojocariu, Mihaela Alexandru.

La sfârșitul acestei săptămâni, sala de atletism din Roman va găzdui o nouă ediție a concursului memorial „Constantinescu Nehoi”, acolo unde vor putea fi văzuți la lucru cei înainte menționați, viitorii campioni din concursurile seniorilor.

Comentarii

WORDPRESS: 1