Prima paginăActualitateRoman

Mici infractori depistați de Poliția Locală

Dimensiune text

Printr-o dispoziţie dată de primarul Laurenţiu Dan Leoreanu, la cererea unor cetăţeni din municipiu, Poliţia Locală Roman a acordat mai multe sancţiuni pentru minori care cerşeau sau care nu păstrau ordinea şi liniştea publică. 

Primarul municipiului Roman, Laurenţiu Dan Leoreanu, a primit, săptămâna trecută, un e-mail prin care a fost înştiinţat de un grup de cetăţeni ai oraşului despre o problemă întâlnită des în ultima vreme în unele zone din oraş. Este vorba despre o grupare de minori, care nu depăşesc vârsta de 15 ani şi care umblă în câteva zone din municipiu, cum ar fi cele din apropierea magazinelor mari, în grupuri de opt-zece, cu doi, trei câini pe lângă ei, înarmaţi cu spray-uri şi pistoale cu apă şi atacă pietonii, preponderent pe cei în vârstă. „Vă rugăm să luaţi toate măsurile pe care consideraţi necesare, bucurându-vă de toată încrederea noastră”, au scris cetăţenii în finalul e-mail-ului trimis către Laurenţiu Dan Leoreanu.

Primarul a dat dispoziţie urgentă Poliţiei Locale Roman să întocmească un plan de acţiune, cu monitorizare atentă prin camerele de supraveghere şi cu măsuri de patrulare în toate zonele semnalate – în apropierea supermarket-urilor, în zona 1 Mai, pe Fundătura Păcii, Bulevardul Republicii, zona Umbreluţa, biserica ortodoxă „Sfântul Vasile”, biserica catolică „Ferictul Ieremia Valahul”. Drept urmare, Poliţia Locală a întocmit un plan de acţiune, în perioada 5-12 ianuarie, care se extinde şi în această săptămână, în care s-au stabilit ore fixe de patrulare. Conducătorul acţiunii a fost desemnat şeful Poliţiei Locale Roman, Daniel Cazacu.

„Ca urmare a acestor acţiuni, în perioada 5-12 ianuarie s-au acordat 39 de contravenţii – 26 pentru cerşetorie, 11 pentru copii lăsaţi nesupravegheaţi şi una pentru colectare ilegală de fonduri. S-au aplicat 29 de amenzi şi zece avertismente verbale. A fost o acţiune concentrată care a produs şi efecte. Dorim mereu să venim în întâmpinarea doleanţelor cetăţenilor din municipiu care arată că au încredere în administraţia publică locală”, a declarat primarul Romanului, Laurenţiu Dan Leoreanu.

COMENTARII

WORDPRESS: 0