Prima paginăRoman

„Mi-au cerut șpagă să rămână jucătoarele la Roman”

Dimensiune text

Afirmația aparține primarului Laurențiu Dan Leoreanu (foto) și se referă la profesorii-antrenori ai jucătoarelor junioare, care pot fi tranzacționate către alte echipe. Primarul vrea să impună antrenorilor o taxă pentru accesul la antrenamente în Sala Polivalentă, dacă aceste practici vor continua.

 

 

Primarul Laurențiu Dan Leoreanu este foc și pară pe profesorii-antrenori de la LPS Roman. Acesta a declarat, în conferința de presă de luni, 13 mai, că i-a fost cerută mită pentru ca unele jucătoare tinere de valoare să rămână la HCM Roman și să nu fie tranzacționate la alte cluburi, în condițiile în care formarea acestor jucătoare se datorează și Primăriei Roman, care pune la dispoziție, în mod gratuit, Sala Polivalentă pentru toate antrenamentele. „Nu mi se pare corect ca bugetul local să susțină un liceu prin punerea la dispoziție necondiționat și fără nicio plată a Sălii Polivalente pentru antrenamentele jucătoarelor, iar jucătoarele să fie vândute către alte cluburi de profesorii-antrenori, pentru a-și lua partea. S-a ajuns să se ceară șpagă la Primărie! Eu am mai auzit în țară că șpaga se dă la primărie, nu că se ia de la primărie. Noi cheltuim bani cu echipa, jucătoarele pleacă la alte cluburi din țară, iar noi nu avem drept de preempțiune. Dacă acest lucru se va întâmpla, Sala Polivalentă se închide pentru Liceul cu Program Sportiv (LPS). Să facă antrenamentele pe toloacă, pe malul Moldovei, și apoi să vedem cum vând jucătoarele de acolo”, a declarat Laurențiu Leoreanu.

Primarul municipiului Roman vrea ca, începând din toamnă, să semneze un contract cu părinții sau tutorii fiecărei jucătoare de la junioare, astfel încât jucătoarea să se poată antrena gratuit în Sala Polivalentă, dar prima opțiune, ca echipă, să fie HCM Roman.

„Nouă ne trebuie două-trei jucătoare dintr-o generație, nu toate, celelalte pot fi tranzacționate. Noi am avut jucătoare cu care am discutat să rămână la Roman, dar au fost convinse de antrenori să plece. De vină sunt profesorii-antrenori. La Sala Polivalentă sunt cheltuieli, dar ei vin gratis, pleacă gratis și se cred șmecheri. Dacă ei sunt șmecheri, ne facem și noi șmecheri”, a mai spus primarul Leoreanu, care este și președintele de onoare al HCM Roman.

Acesta a adăugat că trebuie să existe o recunoștință față de primărie și față de oraș, fiindcă de la bugetul local sunt susținute echipele liceului, ca bază de pregătire și bază didactică, fiind vorba de o chestiune de bun-simț și de respect.

Primarul Laurențiu Dan Leoreanu a dezvăluit și faptul că antrenorul HCM Roman, Dumitru Muși, deranjează pentru că se duce la antrenamentele de tineret și că șpaga cerută de la primărie pentru o jucătoare tânără este de două – trei mii de euro.

Punctul de vedere al celor incriminați nu a putut fi consemnat până la închiderea ediției. La apelurile de telefon insistente ale redactorului de sport al Ziarului de Roman a răspuns doar Eugenia Tăbuci, antrenor junioare I: „Aș dori să vorbesc cu domnul primar. Este o afirmație nefondată în ce mă privește. Să-i nominalizeze pe cei pe care îi acuză. Aș vrea să stau de vorbă cu domnul primar și să-mi spună dacă eu am cerut vreodată o sumă de bani pentru ca jucătoarele să rămână la Roman. N-am nici o implicare. Sunt stupefiată de această afirmație!”.

Vom reveni cu amănunte.

[sam id=”3″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • un cetățean 8 ani

    Păi dacă s-a cerut șpagă Primăriei Roman, așa cum reiese din acest articol că ați afirmat , de ce nu ați depus plângere la poliție , domnule primar ? Dacă aveați cunoștință de aceste fapte de corupție de ceva vreme, nu trebuia să anunțați poliția mia de mult ?