Meteorologii avertizează: vin zile cu ploi, ninsori și răcire accentuată a vremii

Meteorologii avertizează: vin zile cu ploi, ninsori și răcire accentuată a vremii

 

meteoAdministrația Națională de Meteorologie a emis duminică o informare meteo vizând precipitaţii moderate cantitativ, intensificări ale vântului, viscol în zona montană și răcire accentuată, pentru intervalul duminică, 27 noiembrie, ora 16:00 – marți, 29 noiembrie, ora 23:00, pentru întreaga țară.

Conform meteorologilor, în intervalul menţionat vor fi perioade de timp în care se vor semnala precipitaţii în majoritatea regiunilor, iar cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse, mai ales la munte, 15 – 20 l/mp. În seara zilei de duminică, 27 noiembrie, vor fi ploi, dar în noaptea de duminică spre luni, 27 spre 28 noiembrie, şi în cursul zilei de luni, 28 noiembrie, acestea se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţării, unde valorile termice vor marca o scădere accentuată.

În noaptea de luni spre marţi, 28 spre 29 noiembrie, şi pe parcursul zilei de marţi, 29 noiembrie, vremea se va răci în toată ţara, va ninge şi în regiunile sudice, unde pe arii restrânse este posibil să se depună strat de zăpadă.

Temporar, vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăşi 50 – 60 km/h. Îndeosebi în zonele de munte se va depune strat nou de zăpadă şi vor fi rafale de peste 60 – 70 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0