Prima paginăSocial

Meteorologii anunță ploi însemnate, vijelii și grindină, pentru sâmbătă și duminică

Meteorologii anunță ploi însemnate, vijelii și grindină, pentru sâmbătă și duminică

Dimensiune text

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri, o informare privind instabilitate atmosferică accentuată și ploi însemnate cantitativ, în cea mai mare parte a țării, pentru intervalul sâmbătă, 29 aprilie, ora 10 – duminică, 30 aprilie, ora 18.

Conform meteorologilor, în intervalul menţionat, vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător și cu aspect de vijelie şi, pe arii restrânse, căderi de grindină. Astfel de fenomene se vor semnala cu precădere în zonele de deal și de munte, precum și în Oltenia, Transilvania, jumătatea de nord a Moldovei și, local, în Muntenia. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 – 25 l/mp şi, izolat, 35 – 40 l/mp, în special în zona Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali.

Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi și în după-amiaza zilei de vineri, 28 aprilie, precum și în noaptea de vineri spre sâmbătă, 28 spre 29 aprilie, în regiunile din jumătatea de vest a țării, dar pe spații mai restrânse.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0