Prima paginăEducatie

Mesaje de la elevi pentru profesori

Dimensiune text

Câteva sute de elevi de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă” au participat, în săptămâna 22 – 27 aprilie, la activităţile derulate în şcoală în cadrul Campaniei Globale pentru Educaţie.

 

 

Campania Globală pentru Educaţie este un eveniment desfăşurat anual, la nivel mondial, de o coaliţie de organizaţii neguvernamentale, sindicate şi grupuri de cetăţeni din întreaga lume, iar, începând cu anul 2001, este coordonată, în România, de Organizaţia Salvaţi Copiii. În anul 2013, sub sloganul „Toţi copiii au nevoie de un profesor”, Campania Globală pentru Educaţie a avut ca temă de interes cadrele didactice. Activităţile de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă” s-au desfăşurat sub genericul „Educă şi luminează un chip” şi a cuprins activităţi diverse. „În Colegiul Naţional «Roman-Vodă», proiectul se desfăşoară sub forma unor activităţi de tip concurs, adresate elevilor, încercând să valorizăm potenţialul imaginativ şi creativ al acestora, prin intermediul creaţiilor literare şi vizual-artistice”, a spus profesoara Anda Nacu, coordonatorul proiectului.

Campania Globala pentru Educatie 27042„Transmite-i un mesaj profesorului tău” este un concurs de mesaje de la elev la profesor. Cele mai frumoase mesaje vor fi postate, apoi, pe site-ul şcolii, unde vor putea fi votate public, urmând a fi premiate cele mai bune zece mesaje. „Iscusinţa hrăneşte spiritul, educaţia hrăneşte inima” este titlul unui concurs de creaţie literară: poezie, proză, eseu, scrisori, având ca temă educaţia, instruirea copiilor şi a tinerilor, şcoala, relaţia profesor – elev, profesorul-model, elevul şi dreptul acestuia la educaţie. Ultimul concurs propus elevilor a fost realizarea unui portret de profesor: „Potret de profesor văzut prin ochi de copil”, un concurs în care pot intra fotografii, postere, pliante, clipuri sau desene. Câştigătorii de la toate secţiunile concursurilor lansate în această perioadă vor fi cunoscuţi pe 13 mai.

Evenimentele din cadrul Campaniei Globale pentru Educaţie s-au încheiat la „Roman-Vodă” vineri, 26 aprilie, cu lecţia „Toţi copiii au nevoie de un profesor”, la care au participat atât elevi de gimnaziu, cât şi de liceu, activitatea fiind moderată de profesoara Beatrice Lăpuşneanu. După ce au discutat despre importanţa profesorului în educaţie, elevii au participat la o dezbatere, în cadrul căreia au vorbit despre calităţile pe care trebuie să le aibă un dascăl şi despre profesorii care i-au impresionat până acum.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 4
  • VICTOR 8 ani

    Un buchet de buruieni pentru madam Ghiorghita de bio de la CNRV

  • iondinvale 8 ani

    asa de interesati au fost elevii ca citea profesoara de pe foaie….; probabil abia o primise in pauza;hahaha!

  • Elena 8 ani

    Felicitari profesorilor si elevilor implicati in aceasta activitate!