„Mersul pe jos și cu bicicleta în condiții de siguranță rutieră”, tema Săptămânii Europene a Mobilității

„Mersul pe jos și cu bicicleta în condiții de siguranță rutieră”, tema Săptămânii Europene a Mobilității

Dimensiune text

 

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț marchează, în perioada 16 – 22 septembrie, Săptămâna Europeană a Mobilităţii. Campania „Săptămâna Europeană a Mobilității” din acest an încurajează oamenii să aleagă moduri active de deplasare, să combine mersul pe jos cu bicicleta și cu transportul public, tema campaniei din anul acesta a Săptămânii Europene a Mobilităţii fiind: „Mersul pe jos și cu bicicleta în condiții de siguranță rutieră”, informează DSP Neamț.

Cu acest prilej, în județul Neamț vor fi organizate activităţi de informare-educare în comunităţi și în școli. În municipiul Roman vor fi organizate o campanie stradală de distribuire de pliante și un flashmob, în parteneriat cu elevi ai Colegiului Tehnic „Petru Poni”, miercuri, 18 septembrie. Tot miercuri, în Piatra Neamț se va desfășura o activitate de promovare a mersului pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport în comun – grupul țintă fiind reprezentat de elevi ai Școlii Postliceale Sanitare Piatra Neamț.

Obiectivele campaniei sunt de conștientizare a populației pentru formarea unor atitudini pozitive față de stilul de viață sănătos prin adoptarea mobilității alternative (mersul pe jos și cu bicicleta), precum și de prezentare a unor alternative de mobilitate durabilă locuitorilor din mediul urban.

 

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0