Memorialul „Dan Moisii”, la ediția a II-a

Memorialul „Dan Moisii”, la ediția a II-a

Florentin Pera, dat afară de la HCM Roman. Conducerea Clubului e în campanie electorală
Loredana Vartic a fost convocată la lotul naţional
HCM Roman are meci de pregătire la Braşov

 

memorial-dan-moisii-5Se împlinesc trei ani de când unul dintre cei mai iubiți profesori romașcani a trecut la cele veșnice. Profesorul Dan Moisii nu a fost uitat, iar toți cei care l-au iubit și prețuit au organizat, în memoria sa, un eveniment sportiv la care au participat zeci de tineri talentați, toți fiind răsplătiți cu diplome și premii. Conducerea Liceului cu Program Sportiv Roman, alături de profesorii de la catedra de handbal, a organizat sâmbătă, 22 octombrie, ediția a II-a a Memorialului „Dan Moisii”.

„A fost o competiție la handbal, fete și băieți, organizată de LPS, de catedra de handbal, în care s-au implicat foarte mult și profesorii Vasilica și Viorel Lazăr. Au participat echipe din Bacău, Vaslui și Roman. Câștigătorii au primit medalii, diplome și cupe. Le mulțumim tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestui eveniment”, ne-a spus profesor Felicia Moisii, soția profesorului Dan Moisii. La eveniment au participat și nepoții profesorului Dan Moisii, Bogdana și Tudor, ei fiind, de altfel, cei care au înmânat premiile sportivilor.

Dan Moisii a început cariera sportivă în atletism, fiind și campion național la juniori II. A jucat handbal în diviziile A și B, fiind ulterior membru fondator al echipei HCM Roman cu care a promovat în Liga Națională în 2004, ca antrenor secund. A fost coleg de armată, în regimentul „Tudor Vladimirescu”, cu Aurel Beldeanu, Dudu Georgescu, Vasile Iordache. Mereu pus pe șotii, a ocupat locul al treilea în topul zilelor de arest în armată. Pedagog, dușman al metodelor cazone sau dictatoriale de educare, a format sportivi de lot național după o rețetă proprie, condimentată cu glume, farse și bună dispoziție.

Dan Gheorghe Moisii s-a născut în 27 septembrie 1950 la Horia, comună vecină cu Roman. Înainte de a trece la handbal, a făcut patru ani de atletism, la care a renunțat în 1965, imediat după cucerirea titlului de campion național la juniori II cu ștafeta 4 x 100 metri a Școlii Sportive Roman, antrenor fiind Constantinescu Nehoi. În clasa a IX-a a început să practice handbalul la Liceul 2 – „Roman-Vodă” cu profesorul Aurel Bacruban. După absolvirea liceului, secția matematică – fizică, a urmat cursurile Facultății de Educație Fizică și Sport din Bacău, perioadă în care a jucat handbal, în Divizia B, la Victoria Bacău. A trecut apoi la Știința Bacău, cu care a promovat în Divizia A în 1975. Din 1976 s-a transferat la Moldosin Vaslui, unde a jucat până în 1978. Din 1976 a fost profesor de sport la Școala Sportivă de pe lângă Liceul „Roman-Vodă”, actualul LPS Roman. Ca antrenor, la început a avut grupe de fete. Ulterior, a antrenat și echipe de băieți ale LPS Roman cu care a ajuns la turnee finale naționale. În 1997, când s-a căzut de acord să se formeze o echipă feminină a Romanului de ligă națională, a fost cooptat de antrenorul Ioan Holban în conducerea tehnică a echipei care a promovat în primul eșalon în 2004. A devenit director tehnic la HCM Roman în 2012. În toată perioada amintită a fost dascăl la LPS Roman, la Catedra de Pregătire Sportivă și Teoretică. Dan Moisii s-a stins din viață pe 27 octombrie 2013, la vârsta de 63 de ani.

memorial-dan-moisii-3

memorial-dan-moisii-1

memorial-dan-moisii-2

familia-moisii

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!