Prima paginăRoman

Membrii Adunării Eparhiale au pus Arhiepiscopia la cale

Dimensiune text

Aceștia au prezentat, în fața PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, bilanțul anului 2012 și proiectele pentru anul 2013.

 

 

Membrii Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului s-au reunit sâmbătă, 26 ianuarie, pentru a prezenta rapoartele de activitate pentru anul 2012. Întâlnirea, prezidată de PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a avut loc în sala de conferințe a Fundației „Episcop Melchisedec ștefănescu” din Roman. La reuniune au participat clerici și laici, reprezentanți de seamă ai comunității romașcane și băcăuane, grupați pe cele cinci comisii ale Adunării Eparhiale: comisia administrativ-bisericească, comisia economico-patrimonială, comisia cultural-educațională, comisia social-filantropică și comisia juridică.

Întâlnirea a debutat cu o slujbă de mulțumire oficiată de către un sobor de preoți, în prezența ierarhului și a membrilor Adunării Eparhiale. Cu acest prilej, PS Ioachim Băcăuanul a adresat un cuvânt de învățătură în care a prezentat rolul pe care Adunarea Eparhială îl are în viața Bisericii. „Întâlnindu-ne în spațiul Catedralei Arhiepiscopale la slujba de Te Deum, am mulțumit lui Dumnezeu pentru cele ce am săvârșit în anul trecut. Dumneavoastră, membrii Adunării Eparhiale, ați fost invitați pentru a face o analiză și un bilanț al împlinirilor ce au fost realizate de către administrația eparhială în anul 2012„, a spus PS Ioachim Băcăuanul.

Membrii Adunării Eparhiale s-au grupat pe comisiile de specialitate pentru a analiza rezultatele bilanțului pe anul 2012 și pentru a face propuneri pentru anul 2013, care este consacrat Sfinților Împărați Constantin și Elena. „Încurajați de frățiile voastre, vom încerca să continuăm mandatul pe care ni l-a rânduit Dumnezeu pentru bunul mers al vieții bisericești„, a spus PS Ioachim Băcăuanul.

Din Adunarea Eparhială fac parte și câțiva romașcani care au făcut ca proiectele Arhiepiscopiei să devină realitate: inginerii Vasile Balcan și Ion Țarălungă, managerii societăților Marsat și Hidroterm – în comisia administrativ-bisericească -, primarul municipiului Roman, Laurențiu Dan Leoreanu, preoții Gheorghe Smerea și Ionel Doru (președinte) – în comisia cultural-educațională -, precum și notarul Sorin Tudor – în comisia juridică.

COMENTARII

WORDPRESS: 0