Prima paginăSocialEducatie

Meditaţii instituţionalizate pentru candidaţii care nu iau bacalaureatul

Dimensiune text

Ministerul Educaţiei ar putea susţine financiar pregătirea pentru examen a candidaţilor care nu promovează prima sesiune a examenului de bacalaureat.

Meditaţiile pentru absolvenţii de liceu care nu promovează examenul de bacalaureat în prima sesiune de examen ar putea fi instituţionalizate. Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat că are în vedere implementarea unui program în cadrul căruia să fie organizate cursuri de pregătire cu durata de 3-4 luni, finanţate de stat. De asemenea, se are în vedere organizarea unei sesiuni speciale pentru examenul de bacalaureat, care ar putea avea loc în perioada februarie – martie.

Luni, 26 mai, s-a dat startul sesiunii de vară a examenului de bacalaureat din 2014, cu deschiderea listei de înscriere a candidaţilor la examen. Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, elevii din clasa a XII-a vor încheia cursurile pe 30 mai. Primele probe de competenţe se vor da începând cu 10 iunie. Prima probă scrisă, la limba şi literatura română, are loc pe 30 iunie. Pe 2 iulie, candidaţii susţin proba obligatorie a profilului, iar pe 4 iulie proba la alegere a profilului. Rezultatele se vor afişa luni, 7 iulie, când cei nemulţumiţi vor putea depune şi contestaţiile. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 11 iulie.

COMENTARII

WORDPRESS: 0